MRTVU ŽENU OSTAVIO U KREVETU: U Kanjiži uhapšen Tibor Vereš (55) zbog sumnje da je ubio Juliju Horvat

J. LEMAJIĆ - R. ŠEGRT

16. 06. 2021. u 21:00

U ADORJANU, malom selu u kanjiškoj opštini, u sredu je vladao muk zbog tragične smrti meštanke Julije Horvat (58), koja je u utorak pronađena mrtva. Zbog sumnje da je počinio ubistvo u Kanjiži je uhapšen njen nevenčani muž Tibor Vereš (55), koji je njeno beživotno telo sakrio u kući i nastavio da živi kao da se ništa nije dogodilo.

МРТВУ ЖЕНУ ОСТАВИО У КРЕВЕТУ: У Кањижи ухапшен Тибор Вереш (55) због сумње да је убио Јулију Хорват

Žrtva i ubica: Julija Horvat i Tibor Vereš

- On se sumnjiči da je 8. juna metalnom šipkom udario u potiljak vanbračnu suprugu i naneo joj povrede od kojih je žena preminula. Ovo svirepo ubistvo dogodilo se u žrtvinoj kući u Adorjanu, a zločin je otkriven nedelju dana kasnije, tek kada su komšije primetile da žene nema nekoliko dana, pa su to prijavile policiji - navode u PU Kikinda. - Osumnjičeni je uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a potom će, uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Subotici.

- Bilo mi je čudno, najpre što je jedna roletna stalno spuštena, a potom i što je u subotu nisam video kako sređuje baštu ispred kuće, što joj je bila rutina. Onda sam čuo od sveštenika da je Tibor rekao kako je Julija otišla u Nemačku i da zato ne može da dođe da pomogne oko crkve - priča nam Čaba Boršoš, predsednik Mesne zajednice, koji je i policiji prijavio ­nestanak. - Policija, kad je došla, imala je šta da vidi. NJeno telo bilo je u krevetu, pokriveno. On je uhapšen u Kanjiži i kako čujem priznao je ono što je uradio. Posvađali su se, ona je otišla od stola da nešto radi, a on je uzeo neku šipku iz špajza i udario je po glavi.

Nesrećnu ženu je celog života pratila tužna sudbina. Rođena je u Mađarskoj, a ovde je odrasla u hraniteljskoj porodici. Potom joj je preminuo muž, a kako nije imala dece, bila je usamljena.

- Zato je u Tiboru videla sve, jako se zaljubila a on je to obilato koristio. Svu zemlju i mehanizaciju je rasprodala zbog njega, a on je pored nje imao još nekoliko žena. Kod jedne od njih ga je navodno i policija pronašla - kažu zgranute komšije. - Da zlo bude veće, pošto ju je ubio, on je rasprodao sve iz dvorišta, piliće, alat, šta god je mogao. Govorio je da su kupili kuću u Kanjiži i da se sele. Jadna žena, ovakvu smrt nije zaslužila.

BILI U VEZI TRI GODINE

POLICIJA ranije nije imala bilo kakvih saznanja o nasilju u ovoj porodici, niti je osumnjičeni odranije poznat zbog krivičnih dela. Meštani Adorjana pričaju da su Tibor i Julija bili u vezi oko tri godine i da su živeli u kući koju je ona nasledila od pokojnog muža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)