UPUCAO PROLAZNICU: Podignuta optužnica protiv H. A. (46) iz Novog Pazara

N. K.

02. 06. 2021. u 20:25

VIŠE tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je optužnicu protiv H. A. (46), kojom mu se na teret stavlja ranjavanje dve osobe, među kojima je i slučajna prolaznica, u pucnjavi 15. decembra prošle godine, u blizini Policijske uprave.

УПУЦАО ПРОЛАЗНИЦУ: Подигнута оптужница против Х. А.  (46) из Новог Пазара

Mesto obračuna u Novom Pazaru / Foto N. Kočović

Kako saznajemo, on je optužen za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora do doživotne robije i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja, koje se kažnjava sa dve do 12 godina zatvora. Optužnica, kojom je obuhvaćen i njegov sin A. A. (24) zbog nasilničkog ponašanja, predata je Višem sudu i čeka se potvrda, posle čega će početi suđenje.

Tokom istrage, postupajući tužilac utvrdio je da je H. A., koji je bio u automobilu sa sinom, prilikom mimoilaženja signalizirao M. K. (40) da se zaustavi, posle čega su prišli njegovom vozilu. Nakon kratke verbalne rasprave, kako se tvrdi optužnicom, A. A. je nogom udario u vrata automobila M. K., a potom i pokušao da ga pesnicom, kroz otvoren prozor udari u glavu, što je on eskivirao.

Nakon toga, H. A. je, prema tužilaštvu, odgurnuo svog sina i izvadio pištolj i sa razdaljine od oko pola metra ispalio dva hica pogodivši M. K. u stomak i prepone.

Povređeni M. K. je tada "dao gas" i pokušao da pobegne, a H. A. je u pravcu njegovog automobila ispalio još četiri hica, od kojih su tri pogodila zadnji deo vozila, a jedan slučajnu prolaznicu M. M. (34), koja se nalazila oko 80 metara dalje, u predelu grudnog koša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana