HTEO DA DIGNE POLICAJCA U VAZDUH? U Novom Sadu podignuta optužnica protiv Zemunca, eksploziv postavio u liftu!

Lj. P.

14. 05. 2021. u 17:44

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Đ. M. (28) iz Zemuna zbog opravdane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

ХТЕО ДА ДИГНЕ ПОЛИЦАЈЦА У ВАЗДУХ? У Новом Саду подигнута оптужница против Земунца, експлозив поставио у лифту!

Foto: Depositphotos

On se sumnjiči, kako je danas saopštilo novosadsko VJT da je 5. aprila u Novom Sadu u Ulici Ilije Birčanina kod broja 9, neovlašćeno nosio minsko-eksplozivna sredstva, i to minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak je, kako smo ranije pisali, uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta „bombaških“ napada. Na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje Bogdanović, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom zlazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kražeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policija prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir trakom iz kog su virile žice.

Zemuncu Đ M. (28) je produžen je pritvor do 3. juna, a za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)