RAZORNI EKSPLOZIV KRIJUMČARILI U AUSTRIJU: Akcija policije u Banjaluci - Pretresi na dve lokacije

O. M.

11. 05. 2021. u 11:43

PO nalogu Tužilaštva BiH pripadnici MUP-a RS pretresaju dve lokacije u Banjaluci koje koristi jedna osoba, osumnjičena za krijumčarenje razornog eksploziva iz BiH u Austriju.

РАЗОРНИ ЕКСПЛОЗИВ КРИЈУМЧАРИЛИ У АУСТРИЈУ: Акција полиције у Бањалуци - Претреси на две локације

Foto: Arhiva

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da se akcija realizuje u saradnji sa institucijama Austrije i odnosi na krijumčarenje 4,5 kilograma eksploziva.

- Meta operacije je jedan osumnjičeni, a pretresi se vrše na dve lokacije u Banjaluci. U pretresima su pronađeni dokazni materijali bitni za dalji postupak - saopštio je Grubešić.

On kaže da se istraga odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva Nitropent, zajedno sa štapinima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koristi u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti.

- Eksploziv je prokrijumčaren u Austriju, gde je jedna osoba procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora, a aktivnosti u BiH odnose se na osobu koja je učestvovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz BiH prema Austriji. Izvršeno je i krijumčarenje manje količine droge - dodao je Grubešić.

On kaže da je će osumnjičeni biti predat u nadležnost tužilaštva koje će doneti odluku o daljim aktivnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!