POTVRĐENA SAZNANJA "NOVOSTI": Tužilaštvo izmenilo optužni akt protiv napadača na opozicionare, odloženo suđenje - evo i zbog čega (FOTO)

S.Babović

13. 05. 2021. u 13:42

PRETRES u ponovljenom postupku pred Višim sudom u Kruševcu,koji je trebalo da se održi danas od 11 sati u slučaju protiv Miloša Šaponjića(39), Marka Živkovića(30)i Danijela Gmijovića(30), napadače na Borka Stefanovića i opozicionog aktiviste Bobana Jovanovića, i Dejana Palibrka pripadnika Policijske uprave Kruševac, odložen je zbog odsustva Gmijovića, koji je, prema rečima okrivljenog Marka Živkovića, dobio napad žuči.

ПОТВРЂЕНА САЗНАЊА НОВОСТИ: Тужилаштво изменило оптужни акт против нападача на опозиционаре, одложено суђење - ево и због чега (ФОТО)

Foto: S. Babović

-Čuli smo se jutros poslednji put,telefonom,ima zdravstvenih problema, napad žuči,razumeo sam da će imati i operaciju – rekao je Marko Živković-Buvac,jedan od okrivljenih.-Ne znam da li je išao kod lekara.

Foto: S. Babović

 

 Predsedavajući Sudskim većem Dragan Zdravković konstatovao je da zbog odsustva jednog od okrivljenih nema proceduralnih mogućnosti da se pretres održi,pa je isti otkazao i zakazao za 16.jun. Potvrđena su i saznanja “Novosti” o izmeni optužnog akta, u skladu sa rešenjem Apelacionog suda u Kragujevcu koje je poništilo prvostepenu osuđujuću presudu. Zamenik javnog tužioca Srđan Živić priložio je izmenjenu optužnicu u delu koji se odnosi na nanošenje teške telesne povrede Bobanu Jovanoviću(slomljena vilica),odnosno da je povreda nastupila iz nehata.

-To je diskutabilno,jer celo ovo krivično delo(nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu), koje je stavljeno na teret okrivljenima,po meni ne može da opstane,ali to je jedino delo koje je tužilaštvo moglo da da, s obzirom na ono što ima iz istrage, a nema nalagodavce,nemaju kretanje okrivljenih, pre i posle događaja,ili nisu došli do toga ili ne postoji u spisima predmeta-navodi između ostalog, advokat Vladimir Todorić,punomoćnik dvojice oštećenih Stefanovića i Jovanovića,dodajući da je ovde u pitanju bila “klasična sačekuša”.

Foto: S. Babović

 

Na pretresu se nije pojavio oštećeni Borko Stefanović, dok je osim Bobana Jovanovića, došao i Dejan Palibrk. Pored okrivljenog Marka Živkovića-Buvca bio je prisutan i okrivljeni Miloš Šaponjić-Šapa.Na suđenje nije došla jedan od advokata odbrane Jovana Vučković-Pejčić dok se pojavio drugi advokat Vladan Ivanović. Živković i Gmijović prvostepeno su osuđeni prošlgo septembra na po 3,5 godine zatvora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu,dok je Šaponjić bio osuđen na četvorogodišnju jedinstvenu zatvorsku kaznu zbog istog krivičnog dela i napada na službeno lice.

Foto: S. Babović

 

Ova presuda je,kao što su “Novosti” pisale poništena odlukom Apelacije, čime je vraćen na početak slučaj,koji se dogodio novembra 2018.godine uoči tribine tadašnjeg Saveza za Srbiju, ispred Mesne zajednice Rasadnik.Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu marta 2019.godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)