IGORA SRBINA ČEKA „LUKA“ PAKLA: Ovde će dočekati smrt surovi ubica (FOTO/VIDEO)

V.N.

23. 04. 2021. u 21:00

IGOR Srbin robijaće u jedinom zatvoru sa maksimalnom sigurnošću u Španiji – Puerto Dva u Kadizu.

ИГОРА СРБИНА ЧЕКА „ЛУКА“ ПАКЛА: Овде ће дочекати смрт сурови убица (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Norbert Feher, poznat i pod pseudonimom Igor Vaclavić, Igor Rus i Igor Srbin, poreklom iz Srbije, posle današnje presude u Španiji za trostruko ubistvo u španskom gradu Taruelu 2017. čeka u koji će zatvor biti prebačen.

NJegovo prebacivanje uslediće tek za nedelju dana kada sud i odredi kolika mu je kazna za ubistvo dvojice policajac i građanina. Feher je, inače, u januaru 2020. osuđen na 20 godina zatvora zbog pokušaja dvostrukog ubistva.


Dok očekuje izricanje doživotne robije naredne nedelje on će zatvorsku kaznu služiti, najverovatnije, u najčuvanijem zatvoru u Španiju – Puerto 2 u Kadizu. U ovom španskom letovalištu robijaju najsuroviji zatvoreneici - teroristi, ubice, silovatelji... Ovi visokorizični zatvorenici koji čine zatvorsku populaciju u Puerto 2 (Luka 2), centru koji ima kapacitet za ukupno 350 zatvorenika. To je ujedno i zatvor sa najvećim brojem zatvorenika džihadista, ukupno 15.

Foto: EPA

 


U ovom zatvoru završavaju svi osuđeni za teška krivična dela koji nisu izrazili kajanje, a iz drugih kazamata se dovode najopasniji zatvorenici koji prave probleme.
Ovde važe vrlo oštra pravila kućnog reda. Zatvorenici nemaju međusobni kontakt. Vrata ćelije su dvostruka, a sa zatvorskim osobljem se komunicira samo pomoću interfona. Vrata koja vode do dvorišta, uvek sama, otvaraju se i zatvaraju automatski. Hrana i se servira kroz vrata  ćelije.


Ćelija je prostor od desetak kvadratnih metara u kojem se nalaze krevet, ormar, mali radni sto, tuš kada i toalet.


Španski zatvori predstavljaju jedne od najkrvavijih u Evropi.Često izbijaju tuče među osuđenicima, zatvorski čuvari su neprestano na meti. Na ovakvo stanje utiču loši životni uslovi ali i podatak da su španski zatvori popunjeni 177 odsto.


ZVER U ĆELIJI


FABRICIO Žoao bio je najsuroviji stanovnik zatvora Puerto Dva. Kurpuloentni zločinac, visok 1,80 metara i težak više od 100 kilograma, bio je rodom iz Gvineje Bisao, i robijao je 50 godina.

On je ubio svojudeojku u Bilbau, a tokom odsluženja kazne ubije je jednog zatvorenika, dok je samo u jednom napadu na čuvare povredio njih osmoricu, od kojih su dvojica jedva preživela. Pre godinu dana, Žoao je pronađen mrtav u ćeliji i njegova smrt je okarakterisana kao nesrećna – okliznuo se i pao na glavu tokom tuširanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)