ŠOBIĆ PRIZNAO KRIVICU: Jedan od vođa "Alkatraza" osuđen na 17 meseci zatvora

Tanjug

05. 04. 2021. u 13:04

ШОБИЋ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Један од вођа Алкатраза осуђен на 17 месеци затвора

Foto: Privatna arhiva

JEDAN od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjan Šobić (38) priznao je nedozvoljeno držanje pištolja za kaznu od 17 meseci zatvora i 400.000 dinara.

On je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivicnog dela nedozvoljeno držanje oružja, kojio je potvrdio Prvi osnovni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu.

Presudom mu je oduzet sporni pištolj.

Šobić je bio uhapšen 25. februara, a tada je izbegao saslušanje tužilaštvu navodeći da se ne oseća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, nakon čega mu je određen pritvor.

Nakon više od mesec dana, on je međutim odlučio da prizna radnje izvršenja krivičnog dela, odnosno priznao je da su pronadeni pištolj i municija u njegovom vlasništvu, te je inicirao zaključenje sporazuma sa tužilaštvom.

Šobić je inače više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog dela za koje je i sada ponovo osuđen.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj “glok” i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)