KORISTIO APLIKACIJU ZA ZABAVU I DRUGE MODELE TELEFONA: Evo kako je odbrana Zorana Marjanovića osporavala iskaz veštaka

Z. U.

30. 03. 2021. u 20:12

SUDSKI veštak Dragomir Vasiljević, koga je tužilaštvo angažovalo u slučaju ubistva Jelene Marjanović, još prošle godine je izneo podatke koje je odbrana optuženog Zorana Marjanovića osporavala.

КОРИСТИО АПЛИКАЦИЈУ ЗА ЗАБАВУ И ДРУГЕ МОДЕЛЕ ТЕЛЕФОНА: Ево како је одбрана Зорана Марјановића оспоравала исказ вештака

Foto: K. Mihajlović

Sada se pojavio i izveštaj mobilnog operatera, koji će, po svemu sudeći, veštačenje da “baci u vodu”!

Naime, Vasiljević je sam priznao da je veštačenje bilo izuzetno teško i komplikovano, posebno kada je reč o pozicioniranju aktera događaja i signala njihovih mobilnih telefona.

- Signal mobilnog telefona Jelene Marjanović bazna stanica je poslednji put registrovala u 16 časova, 56 minuta i 52 sekunde - rekao je veštak. - Telefon Zorana Marjanovića nije bio aktivan u intervalu od 16 časova, 38 minuta i 35 sekundi, do 17 sati, četiri minuta i 28 sekundi. Na osnovu svih parametara moje je mišljenje da je njegov telefon bio ili isključen ili je bio na "avio-modu".

Vasiljević se i ogradio navodeći da je veštačio samo nasip, kao i deo od nasipa do kanala, ali ne i suprotnu stranu, koja ide ka Dunavu. U tom delu, kako se čulo, nijedna bazna stanica ne može da "hvata" signal. Iz svega što se rečeno proizilazi da, ukoliko je Marjanović bio u tom delu, ka reci, signal njegovog telefona nije mogao ni da bude "uhvaćen", jer tu postoje "rupe".

- Marjanovićev telefon bazne stanice, koje pokrivaju nasip, posle 17.04 registrovale su više puta - naveo je Vasiljević. - Najmanje pet poziva je bilo upućeno Jeleni Marjanović i to je zabeleženo u njenoj komunikaciji. Brata Miloša je pozvao oko 17.17 i taj razgovor je trajao tridesetak sekundi.

Jelena Marjanović usmrćena sa devet udaraca u potiljak

- Kolega Vi me nekoliko puta pitate jedno isto pitanje na koje Vam ja svaki put dajem isti odgovor. Zoranov telefon je bio ugašen i ja stojim pri tome, ako želite podnesite pisanu primedbu na moj rad i ja ću odgovoriti na nju - naveo je veštak Vasiljević.

Takođe veštak je u svojim odgovorima naveo i da se jasno može zaključiti prema veštačenju baznih stanica, ali i prema kamerama koje su pregledane, da su Zoran i Jelena kobnog dana na nasip u Crvenki došli zajedno.

Advokati odbrane su osporavali pisani nalaz, kako je rečeno, i zbog aplikacije i softvera na telefonu pomoću kojih je rađeno veštačenje, a koji nisu akreditovani. Pored toga, veštačenje je rađeno na različitom modelu mobilnog, od onih koji su koristili Jelena i Zoran Marjanović.

- Njegovi zaključci su neprihvatljivi, jer je veštačio na osnovu programa koji nije akreditovan, dve godine od događaja i besplatnom aplikacijom, koja služi za zabavu - rekao je advokat Nikola Dumnić. - U nalazu i sam kaže da nije mogao da utvrdi ni putanju, ni brzinu kretanja Zorana Marjanovića. On je izneo samo hipotetičku pretpostavku da su mogli da se ukrste putevi Jelene i Zorana u kritično vreme, ali ne i da se to zaista dogodilo.

Odbrana sada ima i izveštaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vreme ubistva supruge Jelene, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog veštaka.

Foto Instagram

 

U izveštaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namerno isključenog aparata bilo zabeleženo na mreži.

Podsetimo, Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016. godine, a njeno telo nađeno je u kanalu kod nasipa Crvenka u Borči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!