"VRAČARCI" PRED SUDOM: Za danas najavljen glavni pretres protiv pripadnika kriminalne grupe optuženih za tri ubistva

N.B.

26. 03. 2024. u 08:00

PRED specijalnim sudom u Beogradu za danas je planiran početak glavnog pretresa protiv 38 optuženih za pripadnost "vračarskoj grupi".

ВРАЧАРЦИ ПРЕД СУДОМ: За данас најављен главни претрес против припадника криминалне групе оптужених за три убиства

Foto MUP

Prema navodima Tužilaštva, kao organizatori grupe označeni su Nikola Vušović (u bekstvu) i Uroš Piperski, koji je na izdržavanju kazne u zatvoru u Portugaliji zbog počinjenih krivičnih dela u toj zemlji. Kao visokorangirani pripadnik ove ekipe imenovan je i Dario Đorđević zvani Dekster, koji izdržava kaznu u Austriji zbog trgovine narkoticima, a još petorica čekaju izručenje Srbiji iz Crne Gore. U bekstvu su, pored Vušovića, još njih desetorica. U pritvoru u Beogradu je njih 20.

"Vračarcima" se na dušu stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina iz Janošika, pored Plandišta, zatim Dragana Ristića Čađe u Kaluđerici, kao i Aleksandra Šarca u Beogradu. Pored toga, terete se i za pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runje, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića. Tužilaštvo ih tereti i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i pranje novca.

Pripadnici kriminalne grupe sa Vračara, prema operativnim informacijama policije i bezbednosnih službi, bliski su sa grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Smatra se da su zajedno učestvovali u poslovima sa drogom, ali i organizovanju i izvršavanju likvidacija za novac. "Vračarci", poput Belivukovih pripadnika, kako se sumnja, bliski su sa crnogorskim "kavačkim klanom".     

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)