JEMSTVO ZA ODBRANU SA SLOBODE: Bivšem političaru Srđanu E. (42) osumnjičenom za silovanje posle godinu dana ukinut pritvor

Lj.P.

12. 03. 2024. u 14:38

BIVŠI političar i biznismen Srđan E. (42) iz Novog Sada, protiv koga je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo optužnicu zbog sumnje da je 8. marta 2023. godine silovao dvadesetjednogodišnju devojku iz jednog vojvođanskog mesta, pušten je iz pritvora. On se na slobodi našao, jer je položio jemstvo – nekretninu, kojom garantuje da će se odazivati na pozive suda.

ЈЕМСТВО ЗА ОДБРАНУ СА СЛОБОДЕ:  Бившем политичару  Срђану Е. (42) осумњиченом за силовање после годину дана   укинут притвор

FOTO:Lj.P.

Na glavni pretres zakazan za 23. april, Srđan E. će doći sa slobode, i tada će biti odlučeno da li će suđenje biti javno. Inače, na pripremnom ročištu, 11. marta u Višem sudu u Novom sadu, Srđan E. je , kako saznajemo, negirao krivicu, odnosno da je počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Posle hapšenja, tokom višesatnog saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, osumnjičeni je, saznajemo, detaljno izneo svoju odbranu povodom sumnji koje mu se stavljaju na teret, i odgovarao je na sva pitanja tužioca.

U cilju zaštite žrtve seskualnog nasilja, javni tužilac je oštećenoj odredio status posebno osetljivog svedoka.

Osumnjičenog, inače, bivšeg političara i biznismena, devojka je policiji prijavila da ju je silovao u njegovom stanu. On je navodno tražio da imaju seks, što je ona odbila, a onda ju je, navodno, na silu primorao na odnos. Nekako je uspela da pobegne iz stana i potraži pomoć od prolaznika koji su je uputili gde je policija, i prijavila je da je napastvovana.

Njih dvoje su se, kako saznajemo, prethodno upoznali preko društvenih mreža, i on joj je, navodno, ponudio da joj pomogne da u Novom Sadu nađe stan i posao. Sreli su se 8. marta, i on je, navodno, pravdajući se da je u lokalima gužva zbog praznika žena, odveo u svoj stan.

Devojka je kasnije na društvenim mrežama objavila svoju ispovest i detaljno ispričala kako je stupila u kontakt sa osumnjičenim, i šta se sve, zatim dešavalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave