ODLOŽENO SUĐENJE KRIMINALNOJ GRUPI LJUBA MILOVIĆA: Prebacivali novac od krijumčarenja kokaina?

Z.U.

12. 03. 2024. u 19:07

U Specijalnom sudu u Beogradu za 25. april odloženo je suđenje pripadnicima grupe crnogorskog policajca Ljuba Milovića, koji su osumnjičeni da su prebacili više od šest miliona evra, koji su, kako se sumnja, stečeni krijumčarenjem velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ КРИМИНАЛНОЈ ГРУПИ ЉУБА МИЛОВИЋА: Пребацивали новац од кријумчарења кокаина?

Libertas press

Suđenje je odloženo zbog promene u suskom veću, kako bi se nova predsednica upoznala sa predmetom, pa će i suđenje krenuti ispočetka. Do sada su održana samo priprmena ročišta, na kojima su optuženi negirali krivična dela koja im se stavljaju na teret. Kako su najavili,širu odbranu izneće na glavnom pretresu.

Prvooptuženi su Ljubo Milović, pripanik MUP Crne Gore i Strahinja Kutlešić , koji su u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

Pored njih, optuženi su i radnica BIA Dušica J., njen suprug Danijel J. pripadnik srpske policije, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar M.,  Milivoje K., Miodrag P., Živojin F. i Milan K.

Pripadnici  ove grupe, prema optužbama tužilaštva, terete se da su od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovali u transportu novca iz Holandije u Srbiju i Crnu Goru.

Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagali u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)