NA SUĐENJU ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA ČITANI RANIJE IZVEDENI DOKAZI: Na sledećem pretresu čuće se sudski veštak i pregledati video-zapisi

J.D.Lj.

19. 02. 2024. u 12:10

ČITANjEM nekih od ranije izvedenih dokaza danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Darku Veskoviću Priki i Nemanji Ivanovu, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine u beogradskom naselju Dušanovac.

НА СУЂЕЊУ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА ЧИТАНИ РАНИЈЕ ИЗВЕДЕНИ ДОКАЗИ: На следећем претресу чуће се судски вештак и прегледати видео-записи

Foto: P. Mitić/MUP

Reč je o iskazima ranije ispitanih svedoka, s obzirom na to da je, zbog promene sudskog veća, ovo suđenje krenulo iznova. 

Na današnjem pretresu trebalo je da bude ispitan i sudski veštak Dušan Keckarević, profesor na Biološkom fakultetu u Beogradu. Međutim, on se nije pojavio iz opravdanih razloga, pa je sledeći pretres zakazan za 10, odnosno 15. april.

Na tom suđenju trebalo bi i da budu pregledani video-zapisi. 

Ivanov i Vesković negiraju umešanost u ubistvo Đurovića koje se dogodilo ispred kuće brata sada ubijenog, u Ulici vojvode Skopljanca.

Obojica optuženih nalaze se u pritvoru skoro šest godina.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Obojica su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili automobil. Na teret im je stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)