ZORAN MARJANOVIĆ PONOVO U SUDNICI: Advokati odbrane zatražili da se obavi rekonstrukcija zločina na nasipu Crvenka u Borči

Z. Uskoković

14. 02. 2024. u 15:35

REKONSTRUKCIJA zločina na nasipu Crvenka u Borči i svedočenje male Jane Marjanović, direktnog svedoka o tome šta se dešavalo tog 2. aprila 2016. godine, predlozi su advokata Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, koji su izneti na pripremnom ročištu u beogradskoj Palati pravde.

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПОНОВО У СУДНИЦИ: Адвокати одбране затражили да се обави реконструкција злочина на насипу Црвенка у Борчи

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 Više javno tužilaštvo(VJT) je ostalo pri ranijim dokazima.

Marjanović se  ponovo izjasnio da nije kriv za ubistvo supruge, za šta ga tereti tužilaštvo. Prvostepenom presudom on je oglašen krivim i osuđen na 40 godina robije. Ovakvu presudu je poništio Apelacioni sud i naložio novo suđenje, jer, kako je obrazloženo, postoji niz nedostataka u donošenju pomenute osude, kao i to da nije utvrđeno činjenično stanje.

Pripremnim ročištem započelo je ponovoljeno suđenje i ono je  bilo zatvoreno za javnost. Prvi dan javnog pretresa započeće 19. marta kada će Marjanović izneti širu odbranu.

VJT je  saopštilo i da ostaje pri optužnici i predloženim dokazima iz nje. Prema nezvaničnim informacijama, advokati Zorana Marjanovića,Stefan Jokić, Nikola Dumnić, Aleksandar Zarić i Veljko delibašić, a posebno ovaj prvi, insistirali su na rekonstrukciji ubistva, tvrdeći da je nemoguće da se zločin dogodio onako kako je opisan u optužnici.

Pored toga, zatraženo je da se svi svedoci neposredno saslušaju, posebno Jana Marjanović, čiji je iskaz dat u tužilaštvu čitan na prethodnom suđenju. Insistiralo se i na tome da se sudu dostave svi dokazi prikupljeni tokom predistražnog postupka, a tokom kog su, navodno, policija i tužilaštvo analizirali bazne stanice i uzimali iskaze od osoba koje kasnije nisu saslušane u krivičnom postupku.

Kao osobe, koje bi mogle da imaju bilo kakve veze sa ubistvom mlade žene, identifikovano je čak 18 muškaraca, od kojih je uziman i DNK. I pored toga, u spisima predmeta se navodi da nije utvrđeno kome pripad abiološki trag, koji je izolovan na njenom donjem vešu i prstu jedne ruke. U ovom trenutku je nepoznanica i šta se desilo sa njenom burmom, od koje se nije odvajala nikad.

Jelena Marjanović je ubijena sa sedam udaraca u potiljak u kanalu punom vode u podnožju nasipa Crvenka. Oružje nikada nije nađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)