SUĐENJE DARKU ŠARIĆU ZA PRIPREMU UBISTVA SVEDOKA SARADNIKA: Prikazane fotografije Pljevljaka sa policajcima

Z. Uskoković

02. 02. 2024. u 16:15

U Specijalnom sudu u Beogradu u postupku protiv kriminalne grupe Darka Šarića, optužene za planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića i njegovu diskreditaciju, saslušan je svedok Dalibor Ristić iz Loznice.

СУЂЕЊЕ ДАРКУ ШАРИЋУ ЗА ПРИПРЕМУ УБИСТВА СВЕДОКА САРАДНИКА: Приказане фотографије Пљевљака са полицајцима

Uz Darka Šarića i u utorak je bio njegov brat Duško / Foto ATA

 Pored toga, prikazane su fotografije na kojima je Duško Šarić sa optuženim policijskim službenicima, a koje su nastale na Zlatiboru, u Valjevu i Novom Sadu.

Ristić je izjavio da s4e sastao sa Joksovićem i Sašom Cvetinović i da su ga tada njih dvojica pitala "da nađe čoveka iz BiH, koji bi izvršio ubistvo u Valjevu". On je, potom, otišao kod Gorana Nikolaševića, jer je sumnjao da se to odnosi na njega, i ispričao mu:

- Nikolašević je to izmanipulisao,a posle me je policija dva puta privodila kada je njemu zapaljen automobil u dva navrata privela kada je Nikolaševiću postavljena bomba.

Na pitanje da li je Joksović od njega to lično tražio, odgovorio je da nije, nego da nađe čoveka:

- Joksovića sam znao, imali smo zajedničko suđenje, poznavao sam ga preko Saše Cvetinovića i tražili su od mene da im pozajmim neke pare. Ja sam im dao, ali mi nisu vraćali, video sam da je neko zavlačenje i Cvetinović me zvao da odemo kod Joksovića da se vidimo. Onda su me pitali "znaš li ti nekoga iz Bosne da ubijemo jednog čoveka iz Valjeva". Znao je da sam ja bio po ratištima.

Posle Ristićevog izlaganja, koje je trajalo kratko, jer se u jednom trenutku činilo da on priča šta hoće, a ne ono što zna, u sudnici su kao dokazi prikazane fotografije iz Valjeva, na kojima se vide optuženi Duško Šarić kao i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, zatim Aleksandar Bošković i Uroš Radovanović (ranije se prezivao Mišić) i Aleksandar Bošković, a potom i tajno snimljene slike iz Novog Sada i sa Zlatibora.

Optuženi Duško Šarić potvrdio je da je on na fotografijama: - Sa Boškovićem sam se družio privatno, ovo je slikano kod njega u kući u Valjevu, na njegovoj svadbi.

Za slike načinjene u Novom Sadu, mlađi Šarić je rekao da je on, ali da ne može da se seti zbog čega je bio u junu 2020. u tom gradu, dok je potvrdio da je na fotografijama sa Zlatibora on i da je tamo "bio sa porodicom".

Duško Šarić, inače je optužen da je čuvao novac i davao ga, po nalogu starijeg Darka, Boškoviću a on prosleđivao policajcima kako bi uticali na istrage.

Odbrana je tražila od sudije da iz predmeta izdvoji snimak prisluškivanog razgovora Duška Šarića, Aleksandra Boškovića i još nekoliko muškaraca, tvrdeći da nije tehnički ispravan, jer se ništa ne čuje, a sudija je rekao da će odlučiti da li će se koristiti taj snimak.

JEMSTVO

ADVOKAT Radoslav Baćović, branilac Duška Šarića ponovio je zahtev da se njegov klijent pusti iz pritvora uz jemstvo od 800.000 evra, u nepokretnostima, kao garanciju da će dolaziti na suđenje. Njegov drugi branilac Dalibor Katančević tvrdi da njegov klijent ni dana ne bi proveo u pritvoru da se ne preziva Šarić, i još je dodao da on nije ranije osuđivan.

I branilac Milana Vučinića, advokat Bojan Ječmenica, takođe je predložio da se njegovom branjeniku ukine pritvor i ponudio jemstvo od 300.000 evra u nepokretnostima, odnosno kuću u kojoj živi sa porodicom.

Obojica su se, inače, predala pre mesec dana. Tužilaštvo se protivilo ovome, a sud je posle većenja odlučio da do daljeg ne donosi odluku o odbrani sa slobode za ovu dvojicu optuženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)