PRESUDA NA PETOGODIŠNJICU LIKVIDACIJE: Tri decenije zatvora za ubistvo Draga Božovića (20) na Bežanijskoj kosi (FOTO)

N. Bijelić

02. 12. 2023. u 08:00

PRED Višim sudom u Beogradu juče je prvostepenom presudom na 30 godina zatvora osuđen Miloš Đeranić (27), jer je, kako je utvrđeno, na podmukao način usmrtio Podgoričanina Draga Božovića (20).

ПРЕСУДА НА ПЕТОГОДИШЊИЦУ ЛИКВИДАЦИЈЕ: Три деценије затвора за убиство Драга Божовића (20) на Бежанијској коси (ФОТО)

Foto: T. Ćirić/privatna arhiva

Prema optužnici, Ćeranić je pucao na Božovića 26. oktobra 2018. u blizini jednog vrtića na Bežanijskoj kosi, a od zadobijenih povreda, mladić je preminuo četiri dana kasnije u bolnici. Igrom slučaja, presuda je doneta na petogodišnjicu njegove smrti.

Tužilaštvo je prošle nedelje, kada su iznete završne reči, tražilo od suda da Ćeranića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu, čemu se pridružio i punomoćnik porodice Božović, advokat Aleksandar Zarić, navodeći da je Dragu pucano s leđa u glavu. Sa druge strane, Ćeranićev branilac Ivana Ostojić je tvrdila da u ovom slučaju nije reč o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način, jer nije bilo umišljaja. Prema njenim rečima, prava kvalifikacija je ubistvo u nužnoj odbrani.

Foto Privatna arhiva

Drago Božović

U julu 2019. Ćeranić je iznoseći odbranu rekao da je slučajno usmrtio Božovića i da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Ispričao je da je Drago prvi potegao oružje i zapucao, posle čega je on uzvratio, ne gledajući gde puca.

- Drago je izvukao pištolj i pucao na mene. Iz straha sam izvukao i ja oružje i samo sam zapucao. Čuo sam da je puklo staklo, ali nisam gledao gde tačno pucam. Nesuglasice koje smo imali i zbog kojih smo se našli, nisu vredne psovanja, a kamoli smrti. Hoću da se izvinim za to što se desilo - izjavio je tada Ćeranić, dodajući da ne bi govorio o tome oko čega su imali sukob. - Nemam reči da opišem kako se osećam. Mislim i da je Drago slučajno opalio. Ne znam koliko sam metaka ispalio, niti koliko ih je bilo u okviru.

Ćeranić je objasnio i da je isto veče bacio pištolj u kontejner na okretnici autobusa, a dan kasnije je isto uradio sa odećom koju je nosio kritične večeri.

U kućnom pritvoru od septembra prošle godine

ĆERANIĆ se od septembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog branioca, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Međutim, juče nakon što je objavljena presuda, sudija mu je ponovo odredila pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)