KANTAR PRAVOSNAŽNO OSUĐEN NA 18 MESECI: Po izdržavanju aktuelne kazne, ostaje u zatvoru

V.C.S.

09. 08. 2023. u 17:08

DEJAN Nikolić Kantar osuđen je pravosnažno na godinu i šest meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju, saopštio je ANEM.

КАНТАР ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН НА 18 МЕСЕЦИ: По издржавању актуелне казне, остаје у затвору

Foto: Novosti

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija pozdravila je odluku sudskog veća Višeg suda u Vranju kojom je potvrđena odluka Osnovnog suda. Po njoj je Nikolić osuđen na 18 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i zaposlene u radiju Svetlane Ivanov. Ove pretnje dogodile su se na suđenju za ugrožavanje bezbednosti zaposlenima OK radija i uništavanje imovine No Comment kafea, koji radi kao deo ove radio stanice.

- Ovom pravosnažnom presudom stvorile su se okolnosti da Dejan Nikolić, kojem prva kazna zatvora ističe 17. avgusta, nastavi sa izdržavanjem druge kazne - naveo je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora ANEM-a i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara. - I pored brojnih opstrukcija, uključujući i krađu spisa ovog predmeta u prostorijama Višeg suda, predmet je rekonstruisan, realizovane su odluke o izuzeću sudije čija je ćerka, u međuvremenu, postala advokat optuženog Dejana Nikolića, zadužen je novi sudija izvestilac, zakazana i održana sednica veća. I doneta pravična odluka.

On je dodao da ugroženost novinara zahteva efikasne i brze istražne radnje, kakve je u ovom slučaju pokazalo tužilaštvo u Vranju sa Policijskom upravom, kao i efikasna i pravedna suđenja, kakva su bila pred Osnovnim i pred Višim sudom.

Kantar, inače, već izdržava kaznu od 14 meseci zbog pretnji zaposlenima u OK radiju.

ANEM se još nada da će i istraga o nestalim spisima predmeta u Višem sudu biti takođe efikasno okončana, a krivci identifikovani i kažnjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)