TEJIĆ SE SRUŠIO U SUDNICI: Drama na suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića

S. J. M.

27. 07. 2023. u 13:04

SUĐENjE optuženima za ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u Belvilu, pre dve i po godine, prekinuto je danas u Višem sudu u Beogradu nakon što se okrivljeni Lazar Tejić srušio na pod. On se brzo povratio i zamolio odlaganje, pa je sudsko veće novo ročište zakazalo za početak septembra.

ТЕЈИЋ СЕ СРУШИО У СУДНИЦИ: Драма на суђењу за убиство Бојана Мирковића

Foto: Printskrin

Pre nego što je Tejić, koji je optužen da je pucao u žrtvu, pao, u sudnici je počelo pregledanje snimaka, kako on dolazi do Mirkovićeve zgrade. Tada je Tejić ustao za govornicu, prilično bled i rekao da se ne oseća dobro, da je kolabirao, da mu je teško da priča i da nije u stanju da prati suđenje. Nakon toga se srušio u stranu i pao na rame, pritvorski stražari su mu odmah pritrčali i podigli ga. Tejić je seo na klupu, a straža mu je donela vode da se napije i umije.

Vrlo brzo se povratio i rekao sudijama da nije hteo ranije da se žali da mu nije dobro, da se suđenje ne bi odlagalo, jer se u poslednje vreme odložilo nekoliko ročišta, a suđenje bi trebalo da se završi do prvog decembra.
- Mislio sam izguraću te snimke - rekao je Tejić. - Pod pritiskom sam, nisam spavao celu noć, osećam se malaksalo. Majka mi je tu u sudnici i treba da gleda snimke, kako sam ja to uradio. Nije mi dobro. Svestan sam šta sam, nažalost, učinio i da neću izaći odavde.
Na pitanje sudije da li se onesvestio Tejić je rekao da nije, već da mu je noga u trenutku zaklecala i da su mu se pojavile neke tačke pred očima.
Na početku današnjeg pretresa okrivljeni za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela Filip Ivanović i njegov branilac Stefan Jokić izjasnili su se o promenjenoj optužnici.
- Odbrana osporava sve navode tužilaštva, koje pokušava da nametne krivicu Filipu Ivanoviću. Oni navode da se sastao sa Tejićem i Dušanom Kokoružom i da su zajedno krenuli ka BiH. To nije tačno. Nema nikakvih dokaza da su se sastali, a odvojeno su i uhapšeni na različitim mestima. Takođe nema ni dokaza za umišljaj Filipa da im pomogne - rekao je Jokić.
Filip Ivanović, inače crnogorski državljanin sa Cetinja, koji se tereti da je trebalo Tejića da prebaci u BiH, ponovio je u sudnici da apsolutno nije kriv:
- Ne poznajem se sa ljudima koji su sa mnom na optuženičkoj klupi. Neverovatno mi je da za 33 meseca nisu ispitani policajci koji su me hapsili, praktično kidnapovali sa magistralnog puta, da kažu zašto su me skrenuli sa puta i uhapsili.
Ivanović inače tvrdi da je u novembru 2020. iz Crne Gore preko Loznice išao za Novi Sad kada je uhapšen i da nema nikakve veze sa ubistvom Mirkovića. Od tada je već dve i po godine u pritvoru, jer je strani državljanin, a sudsko veće je odbijalo nuđeno jemstvo i da ga pusti u kućni pritvor u stan advokata Jokića u Beogradu. Ostali okrivljeni za Mirkovićevo ubistvo u saizvršilaštvu Ivan Nikčević, Boris Kovačević i Dušan Kokoruž pušteni su prethodnih meseci iz pritvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024