TUŽILAŠTVO TRAŽILO DOŽIVOTNU ZA DŽONIĆA: Dokazano da je lišio života porodicu Đokić

J. Ć.

06. 06. 2023. u 11:31

Više javno tužilaštvo zatražilo je doživotnu kaznu zatvora za Gorana Džonića iz sela Moravac zbog trostrukog ubistva.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИЛО ДОЖИВОТНУ ЗА ЏОНИЋА: Доказано да је лишио живота породицу Ђокић

J. Ć.

Analizom svih dokaza izvedenih na glavnom pretresu, nesumnjivo je utvrđeno da je Goran Džonić učinio krivično delo ubistvo kao i nedozvoljeno posedovanje oružja - rekla je u završnoj reči viša javna tužiteljka Tatjana Stevanović.
Dokazano je da je lišio života više lica, odnosno Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, kao i da je neovlašćeno držao oružja kojim je lišio života porodicu Đokić.
Tokom suđenja je više puta menjao iskaze.
Za novac pronađen u dvorištu je tvrdio da su ga njegove komšije, braća Miloševići tu zakopali, koji su ga navodno i naterali da počini ovo delo. Međutim, kasnije je promenio iskaz i rekao da Miloševiće uopšte ne poznaje.
U toku noći između 26. i 27. septembra zabeleženo je kretanje Đokićevog "pasata" kao i skutera kojim se Džonić odvezao sa lica mesta.
Takođe je utvrđeno da je municija nađena na mestu zločina pripadala pištolju "bereta" koji je Džonić neovlašćeno držao u stanu svoje supruge, a kojim je, kako je takođe utvrđeno, počinjen zločin.
Pretresom njegove kuće u Moravcu pronađen je novac, kao i skuter, koverta sa novcem koji potiče iz menjačnice Gorana Đokića, a na kojoj su nađeni i otisci Gorana Džonića.
Utvrđeno je i da je bio u potpunosti uračunljiv.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)