POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV MILOVIĆA: Rok za žalbu tri dana

Novosti online

28. 03. 2023. u 13:22

KRIVIČNO vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, podignutu protiv okrivljenog Ljuba Milovića i dr., zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 Krivičnog zakonika i dr.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИЛОВИЋА: Рок за жалбу три дана

Foto: Libertas/Printscreen

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljenom Ljubi Miloviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 KZ i produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu iz člana 245 stav 3 u vezi sa stavom 2 i 1 KZ u vezi sa članom 33 i 61 KZ; okrivljenima S. K., A. M., D. J., M. K., D. J., M. P., M. K., i Ž. F. izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi sa stavom 2 KZ i izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu iz člana 245 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ u vezi sa članom 33 i 61 KZ, a D. J. i D. J. i izvršenje po jednog krivičnog dela iz člana 98 stav 4 u vezi sa stavom 2 i 1 Zakona o tajnosti podataka u vezi sa članom 61 KZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna