SASLUŠAN SVEŠTENIK IZ BELE CRKVE: Odbacio tvrdnje da je polno uznemiravao maloletnicu

27. 02. 2023. u 13:26

U OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Vršcu danas je saslušan sveštenik J. C. iz Bele Crkve, protiv kog je pokrenut predistražni postupak zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad 14-godišnjom devojčicom iz istog mesta.

САСЛУШАН СВЕШТЕНИК ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ: Одбацио тврдње да је полно узнемиравао малолетницу

FOTO: Internet/Infobc.rs

Prema rečima njegovog advokata Lazara Guteše, sveštenik je osporio sve navode koji mu se stavljaju na teret u smislu izvršenja bilo kakvog krivičnog dela.

- Osumnjičeni je saslušan, dao je svoju odbranu. Postupak je tek započet. Videćemo u kom pravcu će to sve ići i kako će se postupak završiti – kratko je prokomentarisao advokat Guteša.

Podsetimo, majka 14-godišnje devojčice podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika, jer je, navodno, još 3. januara, posle večernje službe, u zaključanoj ispovedaonici njenu ćerku dodirivao po grudima i međunožju, otvoreno joj govoreći o seksualnim odnosima.

Nakon saslušanja i veštačenja devojčice, vršačko tužilaštvo je protiv sveštenika pokrenulo pomenuti predistražni postupak, a Osnovni sud u Vršcu mu izrekao privremenu zabranu prilaska i komunicaranja sa devojčicom i njenom porodicom.

Sveštenik je javno negirao sve te optužbe, tvrdeći da su one plod bolesne mašte devojčicine majke.

Eparhija banatska, kojoj pripada crkva u Beloj Crkvi, nije se oglašavala ovim povodom. Sveštenik i dalje redovno drži službe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda