NIJE MI MILENA REKLA ŠTA TREBA DA GOVORIM: Na suđenju Miki Aleksiću svedočila Nikolina Vukićević

S.J.Matić

31. 01. 2023. u 17:12

NA suđenju Miroslavu Miki Aleksiću u Višem sudu u Beogradu svedočenje je danas nastavila Nikolina Vukićević (21). Ona je odgovarala na pitanja Aleksića i njegovog branioca Zorana Jakovljevića. Branilac je na kraju tražio i njihovo suočavanje, jer imaju primedbu na njen iskaz u celini i smatraju da je isfabrikovan i pun brojnih neistina, ali je sudija Zoran Božović to odbio.

НИЈЕ МИ МИЛЕНА РЕКЛА ШТА ТРЕБА ДА ГОВОРИМ: На суђењу Мики Алексићу сведочила Николина Вукићевић

Foto: P. Milošević

Optuženi Aleksić je naveo da je Nikolina izdvojila dve neprijatnosti koje je doživela u njegovom dramskom studiju, a između kojih je prošlo dve, tri godine. Prva kad je, kako je rekla, imala 14 ili 15 godina i kad joj je tražio da podigne suknju da joj pogleda noge i druga kad je imala 17 godina, kad je zagrlio i uhvatio za zadnjicu. Kod opisa obe situacije navela je da je ušla u njegovu kancelariju i da Mika nije sedeo tamo gde sedi, već na fotelji i držao cigaretu. Na pitanje da li joj je neko sugerisao da to tako opiše, ona je odgovorila da nije.

Aleksić je pitao da li joj je poznat američki film "One su bombe" iz 2020. godine. Sudija je odbio to pitanje, ali je optuženi rekao da Nikolina ne opisuje scenu koju je doživela, već scenu iz tog filma.

Aleksić je svedoka oštećenu pitao odakle joj formulacija "on je iskoristio da uradi nešto što ja nisam želela", koju je tri puta ponovila u iskazu.

- Bila sam tužna i potresena, a on je iskoristio priliku da me dotakne i videla sam da u tome uživa. Znao me je ceo život i da neću moći da reagujem i to je sve što ću reći - odgovorila je Nikolina.

DA LI MRZITE ILI VOLITE MIKU?

SUDIJA Božović nije dozvolio pitanja pitanja branioca Jakovljevića Nikolini Vukićević - "da li mrzite Miroslava Aleksića i da li ste možda nekada voleli Miroslava Aleksića?" Takođe mu je odbio mnoga pitanja kao suvišna, jer odugovlače postupak. Jakovljević se bunio da ne može da mu određuje koja će pitanja postaviti, u pojedinim momentima je pričao kad i sudija, pa mu je Božović kazao da će ga opomenuti, novčano kazniti, ali i primeniti drastičniju meru, pa će optuženi morati da angažuje drugog branioca. "Neće tako moći" odgovorio mu Jakovljević, koji je na kraju dobio dve opomene.

Aleksić je pitao da li je u kafiću 17. januara 2021. godine (dan posle njegovog hapšenja) pred Ivanom Velinović i još nekoliko ljudi čitala svoju izjavu koju je kasnije dala u tužilaštvu i da li ju je čitala pred svedocima u njenom stanu deset dana kasnije. Nikolina je kazala da se ne seća da je bilo šta čitala i da je jedino mogla da podeli šta joj se desilo. Kazala je da se ne seća ko je tu sve bio tada. Aleksić je pitao i da li su njena sećanja nastala 2018, 2019. ili u kafiću 2021. godine, a ona je odgovorila da su nastala onda kad su se desila.

Njegov branilac Jakovljević ukazao je da je Nikolina prvo rekla da se incident sa Mikom desio početkom juna 2018. godine, a na prošlom suđenju u junu ili maju. Dao je sudiji slike sa njenog instagrama, gde se vidi da je ona početkom juna bila u Njujorku i kazao da ne govori istinu. Oštećena je kazala da je bila tad u Njujorku, ali da je ona rekla da se to desilo kad je imala poslednji čas i kad je došla da se pozdravi sa njim. Kasnije je na Aleksićevo pitanje kako se ne seća kad se završavao semestar, kad je dolazila deset godina, a svake godine je isto, opet ponovila maj ili juni, na šta je on prokomentarisao - "vrlo precizno".

SVEDOČILA I DRUGA OŠTEĆENA

SVEDOČENjE u sudu započela je juče i oštećena Miljana Ćosić, koja je rekla da se oseća veoma poniženo. Ona je ispričala da im je Mikin studio preporučila kuma Dragica Macanković, čija je ćerka tamo išla. Miljana je navela je da je tamo odlazila 11 godina i da joj se dopadalo, da je na kraju trećeg srednje Miki rekla da želi da upiše režiju i da je njegova reakcija bila dobra. Opisivala je kao se pripremala i kako je izgledao studio, a nastaviće da odgovara na pitanja i na sledećem pretresu.

Na pitanje branioca da li je dopunjavala svoju izjavu nakon prvog odlaska u policiju, jer imaju podatke da jeste, odgovorila je da je nije prepravljala. Kazala je i da joj Milena Radulović nije pričala šta treba da kaže i da nije slavila na splavovima uz vatromet kad je Miki produžavan pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024