TUKAO ĆERKU, DOBIO GODINU ZATVORA: Beograđanin sklopio sporazum sa Tužilaštvom

N.B.

29. 12. 2022. u 13:23

BEOGRAĐANIN I. T., koji je 12. novembra u stanu na Zvezdari tukao svoju petogodišnju ćerku, osuđen je u Prvom osnovnom sudu na godinu dana zatvora i to na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, koji je ovaj napravio sa Prvim tužilaštvom.

ТУКАО ЋЕРКУ, ДОБИО ГОДИНУ ЗАТВОРА: Београђанин склопио споразум са Тужилаштвом

Foto N. Fifić

Kako je danas saopšteno iz Tužilaštva, I. T. je 26. decembra na ponovnom saslušanju u prostorijama tužilaštva priznao izvršenje krivičnog dela, nakon čega je sa njim, u prisustvu branioca, zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela nasilje u porodici. U skladu sa zaključenim sporazumom, Prvi osnovni sud  je okrivljenog I. T. oglasio krivim i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, pri čemu mu je i produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Okrivljeni je priveden 12. novembra, a prema navodima krivične prijave, on je delo počinio u stanu u kom živi sa suprugom i dvoje maloletne dece. Devojčicu, koja se nalazila na krevetu, uhvatio je za ruku i bacio je na drugu stranu kreveta, vičući na nju, jer nije rasklonila igračke. Nakon toga joj je plastičnom igračkom koju je držao u ruci zadavao udarce u predelu čela, dok se igračka nije polomila, da bi potom ćerki patikom koju je uzeo iz cipelarnika zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu, dok ju je drugom rukom držao za kosu. Kritičnom prilikom, ona je zadobila lake telesne povrede.

- Osumnjičeni I. T. je dva dana kasnije saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret - navodi Tužilaštvo. -  Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas. U toku istrage ispitana je svedok majka oštećene D. T., izvršeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog I. T. kao i oštećene D. T., a pribavljeni su i izveštaji Gradskog centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ISPOVEST SVEDOKA KRVOPROLIĆA U BANJSKOJ: Bojana Mijailovića policajci tzv. Kosova streljali u šumi