DANAS NA REDU PITANJA ADVOKATA BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Nastavlja se svedočenje Srđana Lalića

Tanjug

01. 12. 2022. u 08:48

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas bi izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

ДАНАС НА РЕДУ ПИТАЊА АДВОКАТА БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА: Наставља се сведочење Срђана Лалића

Foto: Z. Jovanović

Okrivljeni-svedok je završio svoje izlaganje na prethodnom ročištu i počeo da odgovara na pitanja tužilaštva i suda, dok se danas očekuje da na red dođu i pitanja advokata i optuženih.

Odgovarajući na pitanja Lalić je rekao da je Miljković bio mozak ove grupe, kao i da je on osmislio na koji način će se tela, nakon ubijanja, uklanjati. Otkrio je i da je grupa planirala ubistva Dejana Savića i Luke Perenčevića, koji je inače ubijen u maju ove godine na Banjici. Lalić je rekao da je bio distributer za kriptovanu aplikaciju "Skaj", te da je pre hapšenja imao 1250 korisnika, napominjući da je snabdevao većinu pripadnika "kavačkog klana". Takođe, odgovarajući na pitanja Lalić je rekao da su tela ubijenih muškaraca fotografisali i slali suparničkoj grupi da bi ih zatrašili.

Nakon što je Lalić završio svoje izlaganje, ročište je odloženo jer je Miljkovićev branilac Vladimir Petrović tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac. Svi zahtevi za izuzeće su odbijeni kao neosnovani.

Foto: Printksrin

Lalić je na prethodnim suđenjima detaljno pričao o ubistvima sa optužnice, kao i o zločinima koji se na njoj nisu našli. On je potvrdio da je ova grupa bila oslonjena na "kavački klan" čiji je vođa Radoje Zvicer, za kojeg je rekao da je dao 5 miliona evra da se promeni vlast u Srbiji, jer je kao najveću pretnju po klan video predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je planirana njegova likvidacija.

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala.

Lalić je pored ubistava sa optužnice pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodžića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića "Kapetana", Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih.

Nakon Lalićevog iskaza slede i drugi okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

UŠTIPCI BEZ KVASCA: Sa sirom i susamom, mekani kao jastuk - savršeni za doručak (VIDEO)