DOBIO OSAM GODINA ZA TRI SMRTI: Potvrđena presuda za nesreću kod Ruskog Krstura

Lj. P.

02. 11. 2022. u 21:37

MIHAJLU Sabadošu (na slici) iz Ruskog Krstura, oglašenim krivim za saobraćajnu nesreću na putu između Ruskog Krstura i Kule u kojoj je nastradalo troje mladih, ostaje kazna od osam godina zatvora.

ДОБИО ОСАМ ГОДИНА ЗА ТРИ СМРТИ: Потврђена пресуда за несрећу код Руског Крстура

Foto Fejsbuk

Nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu, na ponovljenom suđenju je doneta nova presuda, na koju se žalilo Više javno tužilaštvo, ali i branioci okrivljenog.

Apelacioni sud u Novom Sadu je delimično usvojio žalbu tužilaštva, pa je presuda preinačena u pogledu činjeničnog stanja, a Sabadoš je oglašen krivim i osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri, a teško povređene dve mlade osobe. On je, kako saznajemo u Višem sudu u Somboru, oglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i osuđen na osam godina zatvora.

Istom presudom Apelacionog suda, izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina posle odslužene kazne. Sabadoš se tereti da je 5. jula 2020. godine, vozeći "reno megan", izazvao saobraćajnu nesreću, u kojoj su na licu mesta poginule Tatjana Gudz (15) i Božidarka Đukić (23), dok je Marija Fekete (17) povredama podlegla u bolnici. Tada su teško povređeni Jovan V. (18) iz Ruskog Krstura i Milica S. (14) iz Kule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna