OTAC UBIO, SIN MU POMAGAO? Treća optužnica za zločin kod Aleksinca koji je potresao Srbiju

J. Ć.

18. 10. 2022. u 19:22

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu po treći put je na potvrđivanje dostavilo Višem sudu u Nišu optužnicu za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, protiv prvookrivljenog Gorana Džonića i njegovog sina Stefana, koji se tereti za pomaganje u zločinu.

ОТАЦ УБИО, СИН МУ ПОМАГАО? Трећа оптужница за злочин код Алексинца који је потресао Србију

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/Goran Dzonic

Prema optužnci je, kako saznaje naš list, Stefan obećao ocu da će mu pomoći da sakrije novac. Goran se dodatno tereti za nezakonito nošenje i posedovanje oružja, a Stefan samo za posedovanje.

Optužnica je prvi put bila podneta u aprilu, ali ju je Viši sud vratio Tužilaštvu zbog otklanjanja formalnih nedostataka. Nakon toga, Tužilaštvo je ubrzo ponovo podnelo optužnicu, ali je sud nakon toga zatražio dopunu istrage radi preciznijeg utvrđivanja činjenica. Nakon okončane dopune istrage, sada je podneta sudu i treći put, pa se ponovo čeka njeno potvrđivanje.

- Smatram da je optužnica i dalje nejasna i nerazumljiva, u odnosu na mog branjenika Stefana Džonića. Nadam se da će Viši sud u Nišu obustaviti dalji krivični postupak nakon preispitivanja optužnice, jer smatram da iz izvedenih dokaza tokom predkrivičnog postupka i uopšte dokaza koje tužilaštvo nudi i koji su proizašli, zaista ne stoji nikakav osnov sumnje koji bi opravdao potvrđivanje optužnice prema mom branjeniku - kaže advokat Filip Domazet.

Dopuna istrage naložena je zbog činjenice da Goran Džonić stalno menja iskaze i krivio druge za ovaj zločin.

BONUS VIDEO - VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)