VOLELI SU GORANA A ON IH JE ZATRO: Godišnjica jezive smrti porodice Đokić, rodbina tuguje - Sve je stalo za nas, pa i život

J. S.

24. 09. 2022. u 07:00

NIKADA više nećemo biti ista porodica. Još ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Da ih tako pobije neko ko je Goranu bio kao rođeni brat. Šta mu je skrivila Gordana, koja je čitavog života domaćica?

ВОЛЕЛИ СУ ГОРАНА А ОН ИХ ЈЕ ЗАТРО: Годишњица језиве смрти породице Ђокић, родбина тугује - Све је стало за нас, па и живот

Goran Džonić/Goran, Lidija i Gordana Đokić, Foto Arhiva

Vredna, poštena... Koliko mu je samo kafa skuvala. Šta mu je skrivilo dete, naša Lidija, pred kojom je bio čitav život? Ista pitanja, a odgovora nema. Tuga postaje sve veća. Evo, prođe godina, njih nema, posao nema ko da nasledi. Sve je stalo za nas, pa i život.

Ovako, uoči godišnjice smrti vlasnika menjačnice Gorana, njegove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije Đokić, priča rođak svirepo ubijenih Aleksinčanina, kojima će danas, na lokalnom groblju u Žitkovcu, biti služen pomen.

Njih troje su svirepo ubijeni 26. septembra prošle godine, a glavnoosumnjičeni za zločin je njihov rođak Goran Džonić. U pritvoru je i dalje i njegov sin Stefan, koji se tereti da mu je pomagao u krivičnom delu. Istraga protiv njih je u završnici. Kako saznajemo, krajem prošle nedelje Višem javnom tužilaštvu u Nišu dostavljeni su novi dokazi, nakon što je Viši sud po drugi put odbio da potvrdi optužnicu.

Foto: Novosti

- Optužnica se još nalazi u Višem javnom tužilaštvu, koje će je, nakon što završi svoj deo posla, vratiti sudu na odlučivanje o potvrđivanju - saopštio je sudija Miško Radivojević, portparol Višeg suda u Nišu.

Filip Domazet, branilac Stefana Džonića, kaže da je jedan od veoma značajnih dokaza, konačno stigao u tužilaštvo.

- Nakon pristiglih novih dokaza, Stefan Džonić se ni na koji način ne povezuje sa samim krivičnim delom, koje mu se stavlja na teret. Očekujem da u narednom periodu dođe do podizanja optužnice, videćemo prema kome i za koja dela - rekao je Domazet.

U selu Moravac skoro niko od komšija i meštana ne želi da komentariše ovaj zločin, koji ih je uzdrmao. Strah kao da se uvukao pod kožu svima koji su poznavali žrtve i znaju osumnjičenog i njegovu porodicu, koja živi tek nekoliko kuća od majke Gorana Đokića.

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

- Šta da vam kažem, tako je već godinu dana. Majka Šojka svakog dana plače za sinom, za unukom i snahom. Ne prođe jutro da je ne vidimo kako sedi u dvorištu i plače. Odmah do nje živi porodica osumnjičenog za ubistvo. Oni su rođaci. Dva Gorana, dva brata. Troje Đokića volelo je Gorana, kao rođenog, a on ih je zatro. Jedan sin je u pritvoru sa ocem, a ovaj drugi je tu, radi, ide na posao. Prolaze tu kroz ulicu, šta će ljudi, imaju decu. Nisu krivi što im je otac monstrum. Razne priče se čuju po selu, ali šta je istina to niko ne zna - kaže nam komšinica, jedna od retkih koja je imala snage da priča o nezapamćenom zločinu.

Ostali meštani rukama prekrivaju lice kada vide reportere i odbijaju da bilo šta kažu. Nevoljno prokomentarišu da su uplašeni, da strahuju za život i da će im možda biti lakše tek kada ubica bude osuđen.

Viši sud je prvi put optužnicu protiv dvojice Džonića vratio tužilaštvu aprila ove godine radi otklanjanja formalnih nedostataka, a sledeći put u junu, radi dopune istrage. Ponovo su saslušana obojica optuženih radi dodatnih razjašnjenja. Goran Džonić je tada promenio iskaz, odnosno demantovao da su u ubistvu porodice Đokić učestvovali braća Aleksandar i Kostadin Milošević, koji su zbog njegovih optužbi u pritvoru proveli skoro šest meseci. Saslušani su i policijski službenici, koji su učestvovali u pretresu Džonićeve kuće i imanja njegovog sina.

TELA PRONAĐENA 2. OKTOBRA

TROČLANA porodica Đokić nestala je 26. septembra prošle godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, dok je njihov "folksvagen pasat", koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice. Dvadesetak dana nakon zločina, uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević. Miloševići i Milan su pušteni iz pritvora, ali istraga protiv njih još nije obustavljena. S obzirom na to da je kod Džonića pronađeno oružje i municija, otac i sin se osim za smrt troje ljudi terete i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!