OTELI I MUČILI MLADIĆA I TRAŽILI MU 400 EVRA: Određen pritvor za novosadskog policajca i njegovog saradnika

Lj. P.

28. 06. 2022. u 20:10 >> 20:10

NOVOSADSKOM policajcu S.S. (24) i S.M. (21) protiv kojih je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo istragu zbog sumnje da su 26. juna oteli dvadesetdvogodišnjeg D.P., sudija za prethodni postupak je večeras odredio pritvor do 30 dana.

ОТЕЛИ И МУЧИЛИ МЛАДИЋА И ТРАЖИЛИ МУ 400 ЕВРА:  Одређен притвор за новосадског полицајца и његовог сарадника

Lj.P.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu danas je posle saslušanja pokrenulo istragu zbog otmice mladića D.P. u Bačkom Jarku kod Temerina, od koga je tražen novac.  Dvadesetdvogodišnjak je tom prilikom lakše povređen.

Kako su saopštili iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, naredba o sprovođenju istrage je doneta protiv S.S. i S.M. zbog osnovane sumnje da su počinili otmicu za koju je predviđena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Dvojica osumnjičenih su posle hapšenja zadržani do 48 sati i u zakonskom roku su privedeni i saslušani u VJT, koje je predložilo da im se odredi pritvor.

Povodom ovog događaja, kako dalje navode u VJT, u toku istrage će hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, posle čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke, o kojima će javnost blagovremeno biti obaveštena.

Podsećamo, S.S. (24) pripadnika novosadske policije i S.M.(21), uhapsila je Služba unutrašnje kontrole MUP,  zbog sumnje da su 26. Juna oteli dvadeset dvogodišnjeg mladića i od njega tražili 400, evra na ime nepostojećeg duga.

Kako se sumnja, S.M. je u nedelju ujutro doveo mladića kojeg poznaje, u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policajac S.S.

Tu su, kako se sumnja, S.m. i S.S. oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali 400, evra na ime nepostojećeg duga, što su snimili i snimak poslali devojci oštećenog. Posle toga, oštećenog su odveli u podrum kuće S.S. gde su ga,kako se sumnja, vezali i nastavili da ga fizički maltretiraju a onda su ga pustili i zapretili da im mora dati novac, kao i da će nauditi njegovoj porodici ako bude prijavio policiji.

Određen pritvor do 30 dana

Novosadskom policajcu S.S. (24) i S.M. (21) protiv kojih je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo istragu zbog sumnje da su 26. juna oteli dvadesetdvogodišnjeg D.P., sudija za prethodni postupak je večeras odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera im je izrečena, kako je za Novosti rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog uznemirenja javnosti.

BONUS VIDEO: Celo naselje je ljuto na njega: Komšija Srećko o napadaču iz Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije