ЈЕДАН ЗЛОСТАВЉАО ДЕЧАКА, ДРУГИ СНИМАО: Покренут поступак против малолетника из Бачког Јарка због напаствовања друга

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

22. 06. 2021. у 21:57

ПРОТИВ двојице малолетника из Бачког Јарка, сада већ свршених основаца, осумњичених да су пре више од месец дана сексуално узнемиравали годину дана млађег ученика, у новосадском Вишем суду за малолетнике се води процес, на основу захтева тужилаштва да се покрене припремни поступак.

ЈЕДАН ЗЛОСТАВЉАО ДЕЧАКА, ДРУГИ СНИМАО: Покренут поступак против малолетника из Бачког Јарка због напаствовања друга

Фото: Н. Скендерија/Принтсцреен/Илустрација

Један од њих се, како нам је речено у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, сумњичи за обљубу над немоћним лицем, а други за приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетне особе за порнографију. У Вишем суду могли су само да кажу да је судски поступак у току, и да је заказано испитивање малолетника, односно двојице осумњичених и оштећеног.

После сазнања о гнусном чину који се догодио 18. маја у дворишту осмолетке у Бачком Јарку, школа је према речима Маје Грковић, директорке ове образовне установе, поступила по протоколу и покренула васпитно-дисциплински поступак и двојица ученика су санкционисана, не наводећи о каквим казнама је реч.

- Над њима је и даље појачан рад наставника, педагога, психолога и других служби - казала је директорка. - И за дечака жртву је сачињен свеобухватан план заштите. Нисмо смели да им ускратимо право на образовање, тако да су се после неког времена вратили у школу на наставу, која је сада завршена.

Због немилог догађаја, чија је жртва био дечак са сметњама у развоју, просветни инспектор из општине Темерин је обавио ванредни надзор, али, како нам је рекао, нема елемената дисциплинске и кривичне одговорности директора и наставника, а виновници су у оквиру школе процесуирани.

- Утврђено је да школа има сва потребна документа, односно решење о формирању тима за борбу против дискриминације и злостављања, правилник о понашању, васпитно-дисциплинској одговорности - предочава просветни инспектор. - Школа је урадила све законом прописане послове.

Он још напомиње да је директорка школе, одмах по сазнању шта се десило и да постоји снимак који кружи међу ученицима, одмах о томе обавестила полицију, која је саслушала осумњичене малолетнике, Школску управу и Центар за социјални рад.

УТВРЂЕНО ДА СУ ПОБЕГЛИ СА ЧАСА

ДВОЈИЦА осумњичених дечака за сексуално злостављање су, када се то десило у школском дворишту, напустили час. То је, како нам је потврдио просветни инспектор, утврђено увидом у електронски дневник, где је евидентирано да нису били присутни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)