ĆERKA POKOJNOG POLITIČARA OSUĐENA NA 30 GODINA ROBIJE: Ubila staricu u Zemunu - davila je kablom i jastucima

S. J. M.

01. 06. 2022. u 10:01

JELENA Špagović osuđena je danas u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog ubistva Majde Garović iz koristoljublja u Zemunu 2019. godine.

ЋЕРКА ПОКОЈНОГ ПОЛИТИЧАРА ОСУЂЕНА НА 30 ГОДИНА РОБИЈЕ: Убила старицу у Земуну - давила је каблом и јастуцима

Foto: Novosti arhiva

Produžen joj je pritvor.

Sud je utvrdio da je staricu ubila zbog duga od 2.450 evra. Pozvala je Majdu da dođe kod nje da joj vrati novac, ali je spremila samo 1.200 evra, pa su se posvađale.

Tada ju je udarala šoljom po glavi, činijom i na kraju davila kablom i jastucima. Nakon što ju je ubila, uzela je njen nakit, koji je prodala, i novčanik.

Sud je uzeo kao olakšavajuću okolnost što je sve priznala i ispričala kako se desilo.

Branilac Jelene Špagović Dušan Čkonjević je kazao da će se žaliti i da je očekivao manju kaznu, jer je ona ipak mlada osoba, sve je priznala, pa da bi mogla da počne novi život kada izađe iz zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložiće žalbu na presudu kojom je danas na 30 godina zatvora osuđena okrivljena Jelena Špagović zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Tužilaštvo će tražiti da se presuda preinači u delu odluke o kazni, i okrivljenoj izrekne maksimalna kazna za to krivično delo od 40 godina zatvora, imajući u vidu pokazanu bezobzirnost i svirepost okrivljene prilikom izvršenja krivičnog dela, kao i nemoć žrtve M.G. da pruži otpor, a koja je u tom trenutku imala 80 godina.

Špagovićeva je inače ćerka pokojnog srpskog političara Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu