DRAKULA TRI I PO GODINE U ZATVORU: Presuđeno četvorici zbog gasnih pištolja

S. J. M.

13. 05. 2022. u 18:18

MARKO Drakula osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na tri i po godine zatvora zbog sprečavanje službenog lica u vršenju dužnosti, kada je videvši interventnu policiju počeo da beži plašeći se hapšenja, pa udario na policajca u civilu.

ДРАКУЛА ТРИ И ПО ГОДИНЕ У ЗАТВОРУ: Пресуђено четворици због гасних пиштоља

Foto: Novosti

Kako je sudija Ivana Ramić objasnila Drakulin napad na policajca je ostao u pokušaju, a pošto je minimalna kazna 3 godine, osuđen je na tri i po, jer mu je otežavjuća okolnost što je ranije osuđivan za delo sa elementima nasilja.

Drakula je oslobođen za nedozvoljeno nošenje oružja kao i Nikola Jovanović, jer nije dokazano da su znali da se u autu u kojem su bili nalaze pištolji. U pitanju su gasni i startni pištolji, koji su konvertibilni i mogu da se preprave u pravo oružje. Za njihovo nedozvoljeno držanje i nošenje osuđeni su Marjan Dimitrijevski na tri godine zatvora i Nemanja Milutinović na dve i po godine zatvora.

Sudija Ramić je objasnila da Dimitrijevski i Milutinović nisu ni sporili da su nabavili pištolje. Dimitrijevski je osuđen za tri pištolja pronađena prilikom pretresa u gepeku, a Milutinović za jedan nađen u autu kod njegovih nogu.

Dimitrijevski je osuđen na godinu dana zatvora i za falsifikovanje isprava, jer je vozio automobil sa nepripadajućim tablicama, pa mu je izrečena jedinstvana kazna od tri i po godine zatvora.

Sud je juče ukinuo pritvor Jovanoviću, pošto je oslobođen optužbi, ali i Militinoviću, koji je u pritvoru već izdržao kaznu.

Više javno tužilaštvo najavilo je žalbu na ovu presudu, jer nije zadovoljno visinom izrečenih kazni, a žaliće se i na oslobađajući deo presude i na odluke o ukidanju pritvora.

SLUČAJEVI VUKOTIĆ I LAZAREVIĆ

OVA četvorica su prvobitno bili osumnjičeni da su u decembru 2019. planirali ubistvo Kotoranina Jovana Vukotića, koji je tada bio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, ali za te navode nije bilo dovoljno dokaza, pa im se za to delo nije sudilo.

Više tužilaštvo u Beogradu početkom aprila je podiglo novu optužnicu protiv Drakule zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. godine pokušao da ubije Lazara Vukićevića, kada je na Vračaru pod njegov porše postavio eksploziv. Do ove optužbe Drakula je redovnom procedurom dovođen u Palatu pravde na suđenja, a juče su bezbedonosne mere pojačane, pa su ga doveli policajci u punoj opremi i sa automatima. Jedan je stražario ispred sudnice, a šestorica su bila unutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna