MOLI DA GA PUSTE IZ PRITVORA: Nije se ostvarila želja optuženog za tešku nesreću na Karaburmi u kojoj je poginulo dete

J. D. Lj.

15. 04. 2022. u 09:20

U PRVOM osnovnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem Borisa Antića, sudskog veštaka saobraćajne struke, nastavljeno suđenje Lazaru Galiću, koji se tereti za saobraćajnu nesreću na Karaburmi, jula prošle godine, kada je svojim "sitroenom" na pešačkom prelazu udario dvoje dece od pet i devet godina i njihovog oca, a zatim pobegao sa lica mesta.

МОЛИ ДА ГА ПУСТЕ ИЗ ПРИТВОРА: Није се остварила жеља оптуженог за тешку несрећу на Карабурми у којој је погинуло дете

Foto M. Spasenov

Devetogodišnji Stefan B. je od posledica povreda preminuo, njegov mlađi brat Luka zadobio je teške, a otac Mihailo lake povrede.

Sudski veštak odgovarao je na pitanja suda i branioca optuženog i do kraja ostao pri nalazu i mišljenju koje su on i njegove kolege sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu dali:

- Brzina kretanja pešaka u trenutku sudara ima uticaja na daljinu odbačaja, a položaj tela zavisi od toga gde je težište pešaka, ali su odstupanja moguća - rekao je Antić.

Gojko Bakić, stručni savetnik kojeg je angažovala odbrana, tvrdi da za saobraćajnu nesreću koja se dogodila nikakve veze nemaju ni brzina kretanja vozila ni pešaka, jer su na vreme mogli da uoče jedni druge. Ova mogućnost bila je, kako ocenjuje stručnjak, "mogućnost ponašanja i pešaka i procene vozača".

Na kraju pretresa, odbrana je tražila da Galić bude pušten iz pritvora, čemu se tužilaštvo usprotivilo. Sud je, ipak, Galića ostavio u pritvoru, a pretres se nastavlja 17. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)