BJELOGRLIĆ NEGIRA KRIVICU: Optužen da je prošle godine udario Predraga Antonijevića

N. B.

25. 03. 2022. u 06:56

NE priznajem krivično delo - kratko je juče pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu rekao glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, optužen da je 23. avgusta prošle godine u niškom hotelu "Ambasador", u ranim jutarnjim satima, udario kolegu Predraga Antonijevića.

БЈЕЛОГРЛИЋ НЕГИРА КРИВИЦУ: Оптужен да је прошле године ударио Предрага Антонијевића

Foto M. Anđela

Optužnim predlogom na teret mu se stavlja nasilničko ponašanje. Detaljnu odbranu izneće 7. juna, za kada je zakazan nastavak pretresa.

- Ja danas ne dajem izjavu? - upitao je Bjelogrlić sudiju kada je ova saopštila datum nastavka.

- Ne danas - kratko je rekla.

- A tako sam se spremao - uzvratio je glumac.

Tokom jučerašnjeg dana okončano je uvodno izlaganje stranaka. Tužilac je kratko predložio dokaze koji bi trebalo da se izvedu na pretresu. Opširniji su bili Bjelogrlićevi branioci, advokati Jugoslav Tintor i Goran Draganić, koji tvrde da njihov klijent nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, već da je reč o eventualnom prekršaju, i da bi u tom slučaju morali da odgovaraju i on i Antonijević:

- To je bio sukob dvoje ljudi, niko drugi nije bio ugrožen.

Oni su naveli i da su snimci koji su dostavljeni sudu kompromitovani, jer su "iseckani". Od suda traže da se u celosti prikaže snimak na kome se prvo vidi kako Bjelogrlić udara Antonijevića, a u drugom delu kako ovaj udara njihovog klijenta.

Foto P. Milošević

Predrag Gaga Antonijević

- U medijima se pojavio samo prvi deo snimka, ali ne i drugi - rekao je Tintor. - Jedini razlog što se ovaj događaj procesuira jeste želja da se Bjelogrlić javnosti predstavi kao nasilnik.

Advokati su istakli da je ceo slučaj politički obojen, navodeći da su se u javnosti povodom njega oglašavali pojedini funkcioneri.

- Umesto da danas Bjelogrlić i Antonijević odgovaraju po prekršajnoj odgovornosti, mi smo dobili političko-medijski slučaj i to ne napad Bjelogrlića na Antonijevića, već napad Bjelogrlića na državni projekat, film "Dara iz Jasenovca" - kazao je Draganić.

On je dodao da u dokazima nedostaje snimak jedne od kamera, koja je snimila Antonijevićev sto, a koji je, kako tvrdi, od krucijalne važnosti za utvrđivanje činjenice da li je Bjelogrlić Antonijevića udario otvorenom ili zatvorenom šakom.

GLUMCI I KOMPOZITOR KAO SVEDOCI

ADVOKAT Tintor juče je kao nove svedoke predložio glumce Andriju Kuzmanovića, Milana Marića, Gorana Bogdana, kao i Željka Joksimovića i Biljanu Srbljanović, ali nije naveo na koje okolnosti ih predlaže. Kazao je da će to učiniti nakon što Bjelogrlić iznese odbranu. Tokom istrage, kao svedoci saslušani su, između ostalih, Katarina Radivojević, Maksa Ćatović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina