ODLOŽENO SUĐENJE NADRILEKARU SAVI KNEŽEVIĆU: NJegov branilac je pozitivan na korona virus

Tanjug

31. 01. 2022. u 10:55

U PRVOM osnovnom sudu u Beogradu danas je za 30. mart odloženo suđenje fizioterapeutu Savi Kneževiću (23) iz Batajnice, i njegovoj majci Danijeli (49,) povodom optužbi da su se bavili nadrilekarstvom i prevarili sedam pacijenata.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ НАДРИЛЕКАРУ САВИ КНЕЖЕВИЋУ: Његов бранилац је позитиван на корона вирус

Foto: Z.J.Mačak

Suđenje je odloženo zbog bolesti sudije, kao i zato što su okrivljeni bili u kontaktu sa braniteljkom koja je zaražena korona virusom, pa i oni nisu bili danas u sudnici.

Na današnjem suđenju Knežević i njegova majka trebalo je da iznesu detaljnu odbranu, a na početku suđenja u novembru su negirali izvršenje krivičnog dela.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegova majka tereti da mu je pomagala u izvršenju teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

U uvodnim rečima tužilac je najavio da će tražiti veštačenje kao i reprodukciju snimka na kojem se vidi kako Knežević "vrši tu delatnost".

Kneževićevi advokati su sa druge strane odbacili navode optužnice, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici.

Glavni svedok odbrane biće Valerij Montan, osnivač akademije za estetsku hirurgiju iz Italije u kojoj se Knežević navodno školovao.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom - lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)