BELIVUKOVOM ORTAKU ODLOŽENO SUĐENJE: Milovan Tadić pred sudijom ponovo u martu

S.J.M.

26. 01. 2022. u 10:37 >> 12:01

POČETAK ponovljenog suđenja Milovanu Tadiću povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015. godine, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je on dve sedmice kasnije preminuo, odloženo je za mart.

БЕЛИВУКОВОМ ОРТАКУ ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Милован Тадић пред судијом поново у марту

Foto: Privatna arhiva

Suđenje je trebalo da se održi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici umesto u Palati pravde, ali je svedok koji je bio pozvan obavestio sud da iz opravdanih razloga ne može da dođe.

Sudija je zbog toga prezakazala termin za 23. mart, rečeno je u Višem sudu.

Tadić je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je zbog preprodaje droge, i ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tadiću se u slučaju "Tilt" suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je prošlog leta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Tadić bio osuđen na pet godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Vukiću, koji je od njihovih posledica preminuo u bolnici.

Pre tragičnog događaja Vukić je bio izbačen iz kluba, jer je bio u alkoholisanom stanju, ali je Tadić, kako se sumnja, svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje.

Tokom prvog suđenja u ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili su stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbeđenja kluba "Tilt".

Tadić je sada u pritvoru i pod istragom kao osumnjičeni član Belivukove grupe i tereti se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge.

BONUS VIDEO:

VATRENU STIHIJU GASILO 27 VATROGASACA: Požar na Novom Beogradu, brzom reakcijom izbegnuta tragedija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DO SMRTI TUKLI MALOLETNU SNAHU: Tužilaštvo u Smederevu podiglo optužnicu protiv supružnika zbog nasilja u porodici