ZBOG MAČAKA NOŽEM NASRNUO NA KOMŠIJE: Viši sud odredio meru obaveznog psihijatrijskog lečenja Saši iz Niša

J. Ćosin

01. 12. 2021. u 12:36

VIŠI sud u Nišu izrekao je Saši Dodiću (50) iz sela Popovac meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zbog toga što je on 24. aprila, u dvorištu svog komšije Saše Ilića, u stanju neuračunljivosti usled duševne bolesti, posle kraće rasprave sa komšijom Aleksandrom Mičićem zbog psa koji mu je napadao mačke, pokušao da ubije više ljudi.

ЗБОГ МАЧАКА НОЖЕМ НАСРНУО НА КОМШИЈЕ: Виши суд одредио меру обавезног психијатријског лечења Саши из Ниша

Foto: D. Alihodžić

Na poslednjem saslušanju pred sudom su veštaci Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu predložili da se Dodić, umesto u zatvor, uputi na lečenje. 

Kako su "Novosti" već pisale, Dodić je nakon svađe sa Mičićem kuhinjskom nožem napao njega i njegovu suprugu Mariju, koja je u tom trenutku za ruku držala četvorogodišnje dete, koje je telom pokušala da zaštiti od pomahnitalog komšije.

Dok je sa detetom pokušavala da se skloni u dvorište komšije Ilića, Dodić ju je ubo nožem u grudi, nanevši joj tešku telesnu povredu opasnu po život. Pokušavajući da Dodića obori na zemlju, njen suprug Aleksandar zadobio je ubodnu ranu i tešku telesnu povredu u stomak, a kada je u pomoć pritekao komšija Ilić, Dodić je nasrnuo i na njega, nanevši mu takođe povredu opasnu po život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!