PRVI VEŠTAK ZAVRŠIO IZLAGANJE: Blato sa pantalona Zorana Marjanovića i mesta gde je pronađeno Jelenino telo se poklapaju!

Z. U.

01. 11. 2021. u 12:24

PRED Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje Zoranu Marjanoviću povodom optužbi za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči ispitivanjem veštaka koji su upoređivali tragove i vrstu blata koji su pronađeni na obući žrtve, ali i na odeći optuženog Marjanovića.

ПРВИ ВЕШТАК ЗАВРШИО ИЗЛАГАЊЕ: Блато са панталона Зорана Марјановића и места где је пронађено Јеленино тело се поклапају!

Foto: Z. Jovanović

Sudski Veštak za fizičku i hemijsku analizu Vojkan Zorić odgovarao je na pitanja Marjanovićevih advokata, pošto je na početku ispitivanja rekao da ostaje pri svom pisanom nalazu.

Potvrdio je da se poklapaju uzorci zemljišta sa leve nogavice Marjanovihevih pantalona i patike i sa lica mesta gde je nađeno telo njegove supruge.

Jelenino telo pronađeno je u kanalu na nasipu u Borči. Ona je prethodno otišla da džogira, ostavivši Zorana i njihovu šestogodišnju ćerku da šetaju.

Veštak je detaljno govorio o izolovanim uzorcima blata, a advokate je zanimalo zašto se predugo čekalo na rezultate veštačenja, čak 15 meseci.

Zorić je ukazao da je bilo jako puno tragova koje je morao da izoluje i da uporedi.

Suđenje je nastavljeno nakon pauze od desetak minuta ispitivanjem drugog veštaka iste struke.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NASTAVAK SUĐENjA ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Suprug Zoran stigao na ročište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!