PRESUDA ZA OTMICU JOVICE RADONJIĆA: Đurović, Vujić, Savić i Ratković proglašeni krivim - Pavlović i Knežević oslobođeni optužbi

S. J. M.

16. 09. 2021. u 14:12

VIŠI sud proglasio je danas krivim Aleksandra Đurovića, Dejana Vujića, Nikolu Savića i Dragana Ratkovića, da su pre šest godina u saizvršilaštvu silom u jednom kafiću zadržali i tukli Jovicu Radonjića u nameri da od njega iznude novac.

ПРЕСУДА ЗА ОТМИЦУ ЈОВИЦЕ РАДОЊИЋА: Ђуровић, Вујић, Савић и Ратковић проглашени кривим - Павловић и Кнежевић ослобођени оптужби

Foto: Arhiva "Novosti"

Đurović i Vujić osuđeni su na tri godine zatvora, a Savić na dve godine zatvora. Dragana Ratkovića sudsko veće osudilo je na dve godine zatvora, ali mu je pridodalo i šest godina zatvora za prodaju droge, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od sedam godina zatvora.

Zoran Pavlović i Jovan Knežević oslobođeni su optužbi, Pavlović za otmicu Radonjića, a Knežević da je prikrivao tragove i na taj način pomagao u izvršenju krivičnog dela.
Pavlović se oslobađa optužbi da je sa njima oteo Radonjića, jer u njegovom ponašanju, kako je objasnila sudija, nije bilo radnji koje ukazuju da je izvršeno krivično delo.
Za oslobođenog Jovana Kneževića sud je ocenio da on, iako je počistio kafić u kom je tučen Radonjić, nije imao svest o tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna