BRANIĆE SE SA SLOBODE: Osumnjičeni za ubistvo Alekse Stojmenovića iz Aleksinca izašao iz Kazneno-popravnog zavoda Niš

J. Ćosin

13. 09. 2021. u 08:57 >> 21:26

OGNjEN Petković (18) iz Aleksinca, koji se sumnjiči da je Aleksi Stojmenoviću (26) zadao kobni udarac koji ga je koštao života, 16. maja u restoranu "Oaza" u Aleksincu, pušten je noćas pola sata iza ponoći iz pritvora da se brani sa slobode.

БРАНИЋЕ СЕ СА СЛОБОДЕ: Осумњичени за убиство Алексе Стојменовића из Алексинца изашао из Казнено-поправног завода Ниш

Foto: J. Ćosin/Instagram

On je pola sata iza ponoći izašao iz Kazneno-popravnog zavoda Niš, gde je proveo skoro četiri meseca kao glavni osumnjičeni da je Aleksi zadao udarac od kojeg je ovaj preminuo nekoliko sati kasnije u niškom Kliničkom centru. Ispred kapije su ga sačekali roditelji, stariji brat i prijatelji.

Njegova majka Danijela kaže da ne može da zadrži suze što je njen sin na slobodi, ali da im borba tek predstoji. Ona podseća da je Ognjen pušten nakon što je Apelacioni sud odbio zahtev Višeg javnog tužilaštva da se njenom sinu produži pritvor, na osnovu nalaza i veštačenja koje je uradio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku.

Ognjenova majka objašnjava da je Apelacioni sud doneo odluku još u petak, 10. septembra, ali pošto mu je poslednji put pritvor produžen do 13. septembra, mogao je da izađe tek juče.

- Pošto je uhapšen 19. maja u 00.30 sati, dobili smo nezvaničnu informaciju da će KPZ Niš moći da napusti najkasnije pola sata posle ponoći, jer je pritvor počeo da mu se računa tačno u to vreme. Nismo dobili ništa napismeno, niti smo videli naredbu za ukidanje pritvora. Bilo nam je čudno kada smo saznali da će da izađe noću, ali nam je drago da mu je najzad ukinut pritvor i da je Apelacioni sud u Nišu objektivno sagledao nalaze NCKF da Ognjen nije udario Aleksu, već da ga je promašio - kaže Danijela Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!