DECE MI, NISAM VOZIO! Drama na suđenju optuženom za smrt Željka Ristića kod Doljevca

J. Ć.

28. 07. 2021. u 20:25

MIODRAG je bio za volanom, a ja sam seo na mesto suvozača, da mu pomognem, jer je bio mnogo pijan. Tokom vožnje je krivudao, pa sam mu više puta pridržavao volan. U jednom trenutku udario je u nešto. Počeo je da povraća, da se guši, šoferšajbna je bila napukla. Rekao sam mu da vozi u Hitnu.

ДЕЦЕ МИ, НИСАМ ВОЗИО! Драма на суђењу оптуженом за смрт Жељка Ристића код Дољевцa

Mesto gde je nastradao Željko Ristić

Tako je vozio još jedno dva kilometra i onda je zaustavio auto kod škole. Pao je na zemlju kroz otvorena vrata, a noge su mu bile unutra. Tada je naišao Miloš, koji je išao iza nas. Rekao sam mu da ide po Hitnu, dok sam ja ostao sa Mikijem i držao mu jezik da se ne uguši.

Ovako je danas, pred Višim sudom u Nišu, svedok Marko D. opisao taj 28. decembar prošle godine, kada je, nakon provoda u kafani i velike količine ispijenog alkohola u kafiću, seo u auto sa Miodragom P. (38), koji se tereti da je vozeći sa 2,27 promila alkohola u krvi pri brzini od najmanje 70 kilometara na čas, kod Doljevca naleteo na Željka Ristića (19) koji se vraćao kući s posla. Od siline udarca, nesrećni mladić je pao na zemlju i odmah podlegao povredama.

Na prethodnom ročištu Miodrag je priznao krivicu za delo koje mu se stavlja na teret, ali je rekao da za volanom nije bio on, već Marko. Objasnio je da je povraćao po njegovoj desnoj strani, između dva sedišta i da mu je, navodno, sve "podmetnuto". Zbog toga što im se izjave nisu podudarale, na zahtev branioca optuženog, sudija je njih dvojicu danas suočio u sudnici. Obojica su se klela u decu da nisu bili za volanom, a Miodrag je upitao Marka šta se desilo sa zadnjom kamerom kafića u kojem su boravili, a koja bi posvedočila ko je seo da vozi, na šta je svedok odgovorio da tu kamere nikada nisu postojale.

Danas su saslušana još dvojica svedoka, čije su izjave takođe bile kontradiktorne, kao i lekar UKC Niš, koji je te večeri dežurao.

- Kada su policajci Miodragu rekli šta se desilo, počeo je da se udara u glavu negirajući da je to uradio - istakao je dr Predrag Cvetković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)