PRETI MU PET GODINA ZATVORA: Šokantna optužnica i moguća kazna Podgoričaninu koji je na Gazimestanu stao uz maltretiranu monahinju (VIDEO)

Novosti online

30. 06. 2021. u 17:50

PODGORIČANIN Risto Jovanović, koga je Kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, jer je branio monahinju SPC, optužen je za krivično delo "Izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti" i preti mu kazna zatvora do pet godina!

ПРЕТИ МУ ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Шокантна оптужница и могућа казна Подгоричанину који је на Газиместану стао уз малтретирану монахињу (ВИДЕО)

Foto: Prisntksin Jutjub/Kosovo online

Njemu je u Osnovnom sudu u Prištini određena je mera od 30 dana pritvora i on će, kako je odredila sudija, u pritvoru biti u Severnoj Mitrovici. Jovanović ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti meru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Na početku današnjeg ročišta sudija je pročitala optužnicu kojom se Jovanović tereti za pomenuto delo, nakon čega se on izjasnio da nije kriv i da nije došao na Kosovo da provocira i širi mržnju.

Tužilac je zatražio sudski pritvor zbog opasnosti od bekstva i naveo da je kazna, prema važećim zakonima na Kosovu, za ovakva dela do pet godina zatvora.

Advokat Filipović zatražila je da se njen klijent brani sa slobode i ukazala na neosnovanost tvrdnji da je Jovanović javno ugrozio bezbednost građana Kosova.

Suđenju je prisustvovao i otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore na Kosovu Mirsad Bibović.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)