POZNATO STANJE BRAČNOG PARA KOJI JE POKOSILA NIŠLIJKA: Priključeni na aparat za veštačku ventilaciju, lekari im se bore za život

J. ĆOSIN

12. 04. 2021. u 11:33 >> 19:30

BRAČNI par iz Niša Lj. N. (80) i D. A. (75) koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u nedelju oko 14.30 sati na Bulevaru Nemanjića i dalje su životno ugroženi.

ПОЗНАТО СТАЊЕ БРАЧНОГ ПАРА КОЈИ ЈЕ ПОКОСИЛА НИШЛИЈКА: Прикључени на апарат за вештачку вентилацију, лекари им се боре за живот

Foto: J. Ćosin

Oboje su priključeni na aparat za veštačku ventilaciju.

Podsetimo, dok su bili na pešačkom prelazu na njih je juče naletela Nišlijka (53) svojim automobilom "golf 4". Saobraćajna nesreća se dogodila na prelazu kod takozvanog Elektronskog naselja na mestu gde se prelazi Gabrovačka reka.

- I muškarac i žena, odmah nakon prijema u Urhentni centar u Nišu juče popodne, poslati su na hitnu dijagnostiku, usled koje je utvrđeno da oba pacijenta imaju višestruke ortopedske i neurohirirške povrede. Kod pacijentkinje dominiraju teške povrede ekstremiteta, karlice i glave, zbog čega je priključena na aparat za veštačku ventilaciju, trenutno je stabilno, ali je neposredno životno ugrožena i u teškom stanju. Kod pacijenta se uglavnom radi o teškim povredama glave, te je zbog toga i on odmah po prijemu, priključen na aparat za veštačku ventilaciju i životno je ugrožen. Oba pacijenta smeštena su u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju - rekli su u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Automobil je išao iz pravca Sremske ulice preko kružnog toka, prema tržnom centru.

Nišlijka koja ih je udarila je sve vreme nakon nesreće bila uplakana, strahujući za živote starijih sugrađana na koje je naletela.

Automobil je pešake udario velikom silinom, a iako se u početku verovalo da je reč o bračnom paru, kasnije je ustanovljeno da su se dvoje penzionera samo kobnim slučajem zajedno našli na istom mestu.

Ljubomirova ćerka Suzana Stojiljković kaže da nije primetila kada je otac izašao iz kuće, ali da je imao običaj da nakon ručka prošeta.

- Obično bi se vraćao posle dvadesetak minuta, ako bi se duže zadržao uvek bi se javio. Tata je vitalan čovek, vozio je bicikl, nikakvu terapiju za hronična oboljenja nije koristio. Kada nam je policija pozvonila na vrata, pozvali su me pođem sa njima u bolnicu i saopštili mi da je tata povređen na pešačkom prelazu - kaže Suzana.

Velika briga zadesila je i porodicu Danice Andrić, kada su njen sin Aleksandar i snaha Radmila dobili loše vesti iz bolnice.

- Čule smo se oko 14 časova, rekla mi je da se vraća od lekara jer joj je pukao kapilar u oku. Rekla mi je: "Voli vas mama, čuvajte se". Kako se ni pet sati kasnije nije javljala na telefon, počeli smo da brinemo. Suprug je pozvao svekrvinog prijatelja, koji živi u blizini Kliničkog centra i zamolio ga da proveri da li joj se nešto desilo. Tek tada smo saznali da je teško povređena - kaže nam Radmila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri