PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE: Milorad iz Aleksinca dao život da spasi sina (8), bombu nabio u stomak i zaklonio dete (FOTO/VIDEO)

J.Ć.

27. 03. 2021. u 13:56

DANAS oko 10:30 je u selu Tešica kod Aleksinca došlo do tragedije kada je Milorad A. (45) poginuo prilikom eksplozije ručne bombe. Tom prilikom je i njegov sin (8) zadobio povrede glave.

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА МЕСТА НЕСРЕЋЕ: Милорад из Алексинца дао живот да спаси сина (8), бомбу набио у стомак и заклонио дете (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J. Ćosin

U kući gde je eksplodirala bomba se nalaze pripadnici policije, kao i veliki broj rođaka i komšija.

- Jutros smo se videli i popili kafu. Sve je bilo u redu. Mi smo prve komšije, oni su divni ljudi. Ja sam otišao do prodavnice, kada su me pozvali da se vratim. Desila se nesreća, čula se eksplozija - rekao je prvi komšija za "Novosti".

Prema saznanjima "Novosti", dečak je našao bombu u sobi svog strica koji je umro pre 40 dana. Doneo je ocu da je pokaže. Tada je Milorad video da je bomba aktivirana.

On je zgrabio bombu, nabio je u stomak i zaklonio dete da ga zaštiti i tada je bomba eksplodirala. 

Iz UKC Niš kažu da je dečak primljen na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju, nakon čega je odmah urađena dijagnostika i kompletan pregled, prilikom kojeg je utvrđeno, da dete ima lakšu povredu uha, odnosno ušne školjke, koja je uspešno sanirana u prijemnoj ambulanti Klinike.

Pacijent je u stabilnom i dobrom opštem stanju i biće otpušten na dalje kućno lečenje - saopštili su iz UKC Niš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)