ZBOG EKSPLOZIJE U STAMBENOJ ZGRADI U PARAĆINU: Stanari evakuisani, uvedena vanredna situacija u MZ „Centar 2“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 02. 2024. u 19:41

ZBOG eksplozije u jednom od stanova u Ulici Majora Gavrilovića 9 u Paraćinu u kojoj je jedna osoba poginula, a dve su lakše povređene, Opštinski Štab za vanredne situacije na sednici održanoj elektronski doneo je zaključak o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paraćin - u MZ „Centar 2“.

ЗБОГ ЕКСПЛОЗИЈЕ У СТАМБЕНОЈ ЗГРАДИ У ПАРАЋИНУ: Станари евакуисани, уведена ванредна ситуација у МЗ „Центар 2“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu te opštine, Štab je doneo ovu odluku kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, te da neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

Više porodica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije, kao i iz okolnih oštećenih objekata, biće privremeno smešteno u drugim objektima, te je paraćinski Štab naložio DOO „Novica Prestiž Plus“, da obezbedi privremeni smeštaj za porodice koje ne mogu biti u svojim stanovima.

Foto: Z. Rašić

Da podsetimo, u stravičnoj eksploziji koja se dogodila danas oko 14.40 u sttanu na trećem spratu stambene zgrade, 37-godišnja Ana S. od siline eksplozije bačena je preko terase sa trećeg sprata i preminula na putu do bolnice.

Skoro svi stanovi su oštećeni tom prilikom, stanari su evakuisani, a stručnjaci će utvrditi stepen oštećenja samog objekta i da li se zgrada uopšte može osposobiti za stanovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)