ŽELEZNIČKA NESREĆA KOD ODŽAKA: U sudaru vozova povređene 52 osobe, od kojih pet teže

Tanjug

18. 11. 2023. u 08:22

IZMEĐU Ratkova i Odžaka u petak je putnički voz naleteo na teretni, a tom prilikom su povređene 52 osobe, od kojih pet teže, rečeno je za medije u službi Hitne pomoći u Odžacima.

ЖЕЛЕЗНИЧКА НЕСРЕЋА КОД ОЏАКА: У судару возова повређене 52 особе, од којих пет теже

Dušan Mišić

- Pet osoba je teže povređeno, ostali su lakše povređeni i oni su prebačeni u bolnicu u Sombor, dok je jedan mladić, star 19 godina, prebačen u bolnicu u Novom Sadu - navode iz Hitne pomoći u Odžacima.

Medijima je sinoć u MUP-u rečeno da je povređeno oko 20 osoba. Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da u ovom sudaru vozova nema poginulih, da su povređena četiri putnika, a da je mašinovođa povredio rame.

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za sudar vozova.

Iz Srbijavoza je saopšteno da su se železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah uputile na mesto nezgode i da je, prema prvim informacijama, uzrok nezgode ljudski faktor.

- Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale - dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: RANjEN MUŠKARAC U KAĆU: Prvi snimci sa mesta pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)