UŽASAN POŽAR KOD ALEKSANDROVCA: Nepokretna žena bila u kući, izgorela i njena invalidska kolica! (FOTO)

S.BABOVIĆ

04. 10. 2023. u 15:33

VEĆI deo porodične kuće u selu Šljivovo kod Aleksandrovca izgoreo je u užasnom požaru i to u trenutku kada je pod krovom bila nepokretna žena.

УЖАСАН ПОЖАР КОД АЛЕКСАНДРОВЦА: Непокретна жена била у кући, изгорела и њена инвалидска колица! (ФОТО)

Foto:Privatna arhiva

Vatra je progutala sve vredno u kući porodice Radosavljević tog 13. septembra. Izgorela su i invalidska kolica Zorice Radosavaljević bez kojih ne može već punih 35 godina.

- Požar je izbio u kupatilu, od instalacija i brzo se proširio - svedoči za „Novosti“ Miloš Radosavljević, koji u domaćinstvu živi sa roditeljima Zoricom i Miladinom i suprugom Natašom. - Supruga je primetila šta se dešava, potražila pomoć od komšija. Bilo je dovoljno vremena da izvuku majku i da se dokopaju nekog sigurnog prostora. Sve nam je stradalo.

Noviji deo kuće drastično je oštećen, dok starog dela kuća gotovo da nema, gorele su sve prostorije koje su Radosavljevići planirali da srede, nameštaj, odeća, stvari, deo opreme za poljoprivredu, freza, stolarija, čak i nova PVC stolarija, koja je trebalo da se namesti na mesto gde je stara izgorela.

Visina nastale katastrofe je, prema zvaničnoj proceni, oko 800.000 dinara. Za Radosavljeviće nedostižna suma. Miloš radi u JKP, a roditelji su penzioneri. Župljani pokušavaju da im pomognu, ali ide teško. Sa uplatom iz Miloševe firme, za sada je prikupljeno oko 250.000 dinara.

- Nadamo se da će biti neke dobre volje da se pomogne, to je stvarno veliki novac za nas

- kaže Miloš.

Četvoročlana porodica živi trenutno kod strica. Svoj krov nad glavom nema ni nepokretna Zorica. Posle požara je završila u hitnoj pomoći.

KAKO MOŽE DA SE POMOGNE?

SVI koji bi da pomognu porodici Radosavljević da ponovo žive u svom domu, mogu to učiniti uplatom na žiro račun

200-132329974-60 Miladin Radosavljević (Poštanska štedionica).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)