"ONI NISU NIŠTA PLAĆALI, VIŠE PUTA JE POKUŠAVAO DA IH ISELI" Đorđe je stanare pokušao da raznese zbog neizmirenih dugova (FOTO)

Јелена Илић
Jelena Ilić

01. 09. 2023. u 14:01

ĐORĐE A. (56) nastradao je usled aktiviranja veće količine eksploziva u hodniku stambene zgrade u Smederevu. Kako se veruje, on je pokušao da iz svog stana iseli podstanare koji mu godinama nisu plaćali kiriju i račune, a da li je eksploziv koji je imao kod sebe aktivirao sa namerom ili slučajno, još uvek nije poznato.

ОНИ НИСУ НИШТА ПЛАЋАЛИ, ВИШЕ ПУТА ЈЕ ПОКУШАВАО ДА ИХ ИСЕЛИ Ђорђе је станаре покушао да разнесе због неизмирених дугова (ФОТО)

Foto Nenad Živanović

U stanu čiji je vlasnik nastradao u eksploziji kao podstanari su živeli brat i sestra Miljana P. (24) i Nikola P.(27)  sa ocem Aleksandrom (63) i Miljaninim detetom. U trenutku eksplozije otac je sa unukom bio u parku ispred zgrade, a u stanu su bili brat i sestra. Nikola ima teže povrede oba oka i nakon ukazane pomoći prebačen je na Urgentni centar u Beogradu, dok je njegova sestra sa lakšim povredama ostala u bolnici u Smederevu.

Đorđe A. je, prema našim saznanjima, na više načina pokušavao da iseli stanare iz svog stana ali u tome nije uspevao. Te večeri je pokuša da uđe u stan, ali navodno stanari nisu hteli da ga puste, a pozvali su i policiju. U trentuku kada su policajci bili ispred zgrade, odjeknula je detonacija.

Prijatelj nastradalog Đorđa potvrdio nam je da je imao problema sa stanarima skoro tri godine.

- Došli su mu izvršitelji zbog duga za struju, hteli su da isključe struju. Oni nisu ništa od računa plaćali. Ni kiriju. Znam da nije znao šta da radi, nije imao načina da to reši. Koliko znam to je prijavljeno i policiji i sudu. Ne mogu da verujem da se na ovo odlučio - kaže prijatelj Đorđa A. 

Stanari nisu vraćeni u svoje stanove. Uviđaj još uvek traje, a očekuje se i da građevinska inspekcija i inženjeri obave svoj deo istrage kako bi se ustanovila stabilnost zgrade.

Poslednji sprat zgrade i krov su potpuno uništeni.

BONUS VIDEO: PRVI SNIMCI SA MESTA EKSPLOZIJE U SMEDEREVU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja