OVO JE NAJOPASNIJA OBALA ZAPADNE MORAVE: Mladić se tu udavio pred ocem

S.BABOVIĆ

10. 08. 2023. u 15:25

ZOVE se Đodina obala i jedna je od najopasnijih na Zapadnoj Moravi.

ОВО ЈЕ НАЈОПАСНИЈА ОБАЛА ЗАПАДНЕ МОРАВЕ: Младић се ту удавио пред оцем

Foto:S.Babović

Parče obale koje bi trebalo da se izbegava nalazi se u ataru sela Medveđa nedaleko od Trstenika. Opasnost ovde vreba ispod svakog vira, a na stotine ih je u nemirnoj Moravi.

Pre tačno 10 godina jedan od virova progutao je mladića Radomira Matkovića (26).

Udavio se pred ocem.

- To mesto svi izbegavaju, zbog virova, vrtloga, a pričaju i da na dnu ima dosta kamenja i greda od obrušavanja obale – posvedočila je za „Novosti“ Danijela Radojević, prijateljica pokojnog mladića.

Ronioci su tražili telo tragično stradalog momka u vodi, a meštani su samoinicijativno krenuli da pretražuju priobalje. Otac Srđan nam je ispričao da nije uspeo da ga spase. Ni sin nije vešt plivač.

Telo Radomira nađeno je posle dva dana potrage, na nekih 2,5 kilometra od mesta gde je zadnji put viđen život.

- Nikoga kao za nesreću nije bilo tu da pripomogne, a posle je za sve bilo kasno – ispričao je "Novostima" Srđan Matković.

Radomir Matković bio je uzoran mladić. Redovno je završio školu i radio šest godina u Pčelarskoj zadruzi „Roj“. Meštani su ga hvalili kao čestitog momka, komšiju i prijatelja, koji je uvek pomagao i druge i svoju porodicu, roditelje i starijeg brata Dejana.

Matkovići su posle tragedije imali samo dve želje, da telo njihovog Rajka, kako su ga zvali od detinjstva, bude pronađeno i dostojno sahranjeno i da niko više ne strada na opasnoj Đodinoj obali koja je puna virova.

Samo nedelju dana pre nego što je Radomir izgubio život, rođena braća Bojan (23) i Aleksandar (21) iz Sikirice kod Paraćina udavili su se u bari u ataru sela Donji Katun kod Varvarina. Posle dva dana potrage, spasioci su izvukli tela mladića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024