POSLEDNJE FESTIVALSKE VEČERI LEKARI IMALI 64 INTERVENCIJE: Za četiri dana Egzita Hitna pomoć intervenisala u 212 slučajeva

Lj.P.

10. 07. 2023. u 09:03

I POSLEDNjA festivalska noć na Petrovaradinskoj tvrđavi, protekla je relativno miro za ekipe novosadskog Zavoda za hitnu pomoć.

ПОСЛЕДЊЕ ФЕСТИВАЛСКЕ ВЕЧЕРИ ЛЕКАРИ ИМАЛИ 64 ИНТЕРВЕНЦИЈЕ:  За четири дана Егзита Хитна помоћ интервенисала у 212 случајева

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Kako je za "Novosti" rekla dr Nikolina Marić,  izove zdravstvene ustanove, protekle noći imali su 64 intervencije. U bolnicu je prevezeno je 12 posetilaca Egzita, uglavnom zbog uganuća. Za četiri večeri festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, medicinske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koje su dežurale na četiri punkta, imale su 212 intervencija, što je manje nego prethodnih godina.

Jedini teži slučaj dogodio se u nedelju ujutro, posle završene treće festivalske večeri, kada je  oko 8.40 sati, sa visine od šest metara, na takozvanom "afterpartiju", sa jednog od bedema prema Bastionu pao četrdesetdvogodišnji muškarac iz Belgije.

On je u Urgentni centar KCV primljen u svesnom stanju  sa višestrukim frakturama i kontuzionim povredama.  Posle inicijalne dijagnostike, prve pomoći i zbrinjavanja, pacijent je stabilnog stanja i smešten je u Urgentni centar radi nastavka lečenja, naveli su u PR službi Kliničkog centra Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)