ROTVAJLERI IZUJEDALI TROJE ČAČANA: Poznato čiji su psi - sledi krivična prijava

V. I.

21. 04. 2023. u 15:49

DVA rotvajlera napala su u četvrtak veče dve žene koje su sinoć prolazile Gradskim šetalištem, kao i čoveka koji je pokušao da ih odbrani.

РОТВАЈЛЕРИ ИЗУЈЕДАЛИ ТРОЈЕ ЧАЧАНА: Познато чији су пси - следи кривична пријава

Foto: V. I.

Prema informacijama iz čačanske bolnice, jedna žena primljena je na Urgentni centar, gde su joj konstatovane lakše povrede i ona je otpuštena na kućno lečenje.

Pas rase maltezer koga je šetala jedna od napadnutih žena je uginuo, pošto ga je rotvajler napao i do uginuća izujedao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetogodišnjeg muškarca iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

On se sumnjiči da nije adekvatno obezbedio svoja dva psa, rase „rotvajler“, koja su sinoć istrčala iz dvorišta njegove kuće, napali ženu koja je šetala psa i istog izujedali, usled čega je uginuo.

Prema nezvaničnim saznanjima, pomahnitali rotvajleri su vlasnički psi iz odgajivačnice.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, protiv osumnjičenog biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Dva rotvajlera odranije poznati

Prema rečima Aleksandra Maksimovića iz Zoohigijene, dva rotvajlera su odranije poznati ovoj službi.

- Ta dva psa nam nisu nepoznata, ali nažalost ni te sitacije koje su se dešavale do sada tom vlasniku nisu bile dovoljne da na pravi način obezbedi pse, s obzirom na to da se radi o rotvajlerima koji su veliki rastom, i na svu sreću nisu agresivni po ljude, ali eto šta se dešava. Vlasnica je pokušala da odbrani svog psa, pa je zadobila ona povrede i mladić koji je pritekao u pomoć - kazao je Maksimović.

U službu Hitne pomoći Doma zdravlja u Čačku sinoć su se javile tri osobe koje su zadobile povrede ujeda psa u periodu od 22 časa do ponoći.

- Jedna pacijentkinja starosti 42 godine imala je povrede u predelu podlaktice i predelu lica, dok je druga osoba starosti 23 godine imala povrede u predelu šake. Treći pacijent starosti 44 godine imao je povrede u predelu podlaktice. Sva tri pacijenta pregledana su u našoj službi, ukazana im je lekarska pomoć i kasnije su upućeni dalje u OB na dalje zbrinjavanje - kazala je dr Jelena Todorović, načelnica Hitne službe u Čačku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)