OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE: Telo nestale Ilinke izvučeno iz Lima

Novosti online

17. 01. 2023. u 19:39

Večeras je u Limu, par stotina metara nizvodno od Rudog, u Bosni i Hercegovini, pronađeno telo Ilinke Dujović, devojke iz Priboja za kojom se tragalo duže od mesec dana.

ОБИСТИНИЛЕ СЕ ЦРНЕ СЛУТЊЕ: Тело нестале Илинке извучено из Лима

Printscreen/Facebook

Telo Ilinke Dujović primetili su ribolovci tokom popodneva i sprečili da je voda odnese dalje.

Oni su pozvali policiju, a potom je otac u bolnici u Rudom, identifikovao telo svoje kćerke.

Ilinka je poslednji put viđena 12. decembra, na obali Lima, u starom Priboju, pa je i pretraga reke i okoline nizvodno, bila i najdetaljnija.

Ilinka je već jednom sebi pokušala da oduzme život početkom oktobra, ali je tada pronađena na brdu Bić, iznad grada, i spasena. Ovoga puta, svi napori su bili uzaludni.

Podsetimo, nestanak Ilinke Dujović (28) iz Priboj je prijavio njen otac Dali bor pre gotovo 40 dana. Tražeći je, on je podigao je na noge gotovo čitav Priboj.
Pored njenog oca i bliže rodbine, u pretragu Lima i priobalja reke uključili su se policija, vatrogasci, Sektor za vanredne situacije, članovi rafting kluba, ali i komšije iz Bosne i Hercegovine. 
Njen otac Dalibor sve vreme nije gubio nadu da će pronaći ćerku živu. Ilinka je poslednji put viđena 12. decembra kraj obale Lima, na stazi šetališta u Starom Priboju. 
- Dok sam živ, ja ću da je tražim. Nije mi teško, samo da je nađem - govorio je Dalibor, koji je junački svakodnevno obilazio obalu Lima uzduž i popreko.
Početkom ove sedmice krenula je velika akcija pripadnika policije, timova za spasavanje na vodi, Sektora za vanredne situacije, MUP Srbije. Stigli su i ronioci, a u delu reke preko granice, angažovane su i posebne jedinice iz Bosne i Hercegovine. U potragu su se uključila i lovačka udruženja, planinari i rafteri. 
Ilinka Dujović je na Palama studirala sociologiju i samo diplomski ispit delio ju je od završetka školovanja. Zbog pandemije virusa korona vratila se u Priboj i nije završila fakultet. Prvi put nestala je 30. septembra kada se nije vratila iz šetnje. Naredni dan je uz pomoć mnogih Pribojaca pronađena na brdu Bić, pod dejstvom tableta i sa ujedima životinja po ruci. Nakon toga lečila se u zdravstvenim ustanovama u Priboju, Kragujevcu i Beogradu.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)